Anasayfa

Usulsüzlük yapan itfaiyecilere 25 yıla kadar hapis istemi

Çalışma ruhsatı almak isteyen alışveriş merkezleri ve iş yerlerine usulsüz belge düzenledikleri öne sürülen itfaiye görevlilerinin de aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 129 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı

Haber Giriş : 2015-04-14T12:25, Son Güncelleme 2021-08-15T19:01

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, çalışma ruhsatı almak isteyen alışveriş merkezleri ve iş yerlerine usulsüz belge düzenledikleri öne sürülen itfaiye görevlilerinin de aralarında yer aldığı 13'ü tutuklu, 129 şüpheli hakkında, ''rüşvet'' ve '' resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 4 yıldan 25'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 129 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan 467 sayfalık iddianamede, şüphelilerin karıştıkları suça konu olan 42 eyleme yer verildi.

İtfaiye görevlisi şüphelilerin, usulsüz yangın raporu hazırlanmasına aracı oldukları ve bunun karşılığında rüşvet aldıkları öne sürülen iddianamede, 6 şüpheli hakkında ''rüşvet almak ve vermek'' suçundan 4 yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, diğer şüpheliler hakkında ise ''rüşvet almak ve vermek'' ile ''kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 7 yıldan 25'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Savcılık, iddianameyi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Mahkeme heyeti, 15 gün içerisinde iddianamenin kabulü veya reddine ilişkin karar verecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 30 Eylül 2014'de düzenlenen operasyonda, çalışma ruhsatı almak isteyen alışveriş merkezleri ve iş yerlerine usulsüz belge düzenledikleri iddia edilen itfaiye görevlileri ile iş yeri sahiplerinin de aralarında bulunduğu 28 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyon kapsamında 13 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Anadolu Ajansı