Anasayfa

'36 bin kapasiteli 220 hastanenin inşaatı devam ediyor'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Şu anda 36 bin yatak kapasiteli 220 hastanenin inşaatı devam ediyor. Bunların içinde İznik Devlet Hastanesi inşaatı da var. Ey CHP, ey MHP, ey HDP, üçünüz bir araya gelseniz bunları çökertirsiniz"

Haber Giriş : 2015-04-21T14:49, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Siyaset, ay yıldızlı bayrağın daha güçlü dalgalanması için yapılır ama ne yazık ki bizde siyasetçilerin bir kısmı, hep belirli güç odaklarından emir aldılar veya belirli güç odaklarını milletten daha çok dinler oldular" dedi.

Bursa'nın İznik ilçesinde, Belediye Çay Bahçesi'nde vatandaşlara hitap eden Müezzinoğlu, seçimlerin demokrasinin vazgeçilmezi, milli iradenin tecelli ettiği yerin de sandıklar olduğunu söyledi.

Çok partili döneme geçilmesinden bu yana milli iradelerin önemli badireler atlattığını belirten Müezzinoğlu, "Allah'a şükürler olsun ki sandık iradesi her geçen gün güçlendi, her geçen gün daha iyiyi, daha güzeli ve kendisini dert edinen, kendisini düşünen yönetimlere artık sahip olmaya başladı. Zaman zaman milli iradeye müdahaleler yapıldı. Milli iradenin temsilcileri idam sehpalarına kadar götürüldü. Bazen postmodern darbeler yapıldı ama millet her zaman demokrasiden, hep hak ve hukukunun korunmasından, hep sandıktaki haklarının iyi tecelli etmesinden yana oldu" diye konuştu.

Müezzinoğlu, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir anlayışla yönetimde bulunduklarını dile getirdi.

Partisinin 14 Ağustos 2001'de kurulduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Milli iradenin hak ve hukukuna birilerinin müdahale edemediği, etmek isteseler bile başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, AK Parti kadrolarının dimdik durduğu, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, milletin olacaktır' sözünün tecelli ettiği bir 14 yıllık dönemi geride bıraktık. 2002'den bu yana zaman zaman milli iradeye yine müdahaleler yapılmak istendi. Zaman zaman tuzaklar, tezgahlar kurulmak istendi. Zaman zaman iki kişiden birinin oyunu almış bir siyasi parti kapatılmak istendi, kapatma davası açıldı. Kapatma davasına muhalefetteki siyasi partiler de 'Ah bir kapansa da bize meydan kalsa' diye dua eder oldular. Halbuki sandıktan, milli iradeden yana olmaları, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün arkasında sözde değil özde durmaları gerekirdi. Siyaset millet için yapılır, ülkenin ve milletin yarınlarına ait hayallerin ve umutların gerçekleştirilmesi için yapılır. Siyaset, ay yıldızlı bayrağın daha güçlü dalgalanması için yapılır ama ne yazık ki bizde siyasetçilerin bir kısmı, hep belirli güç odaklarından emir aldılar veya belirli güç odaklarını milletten daha çok dinler oldular. AK Parti, millete hizmet etmekle ilgili değerli ve sorumluluğu olan bir siyasi parti, kurulduğu günde milletimize o sözü verdik. Millete hizmet etmeyi, milletin hayallerinin ve umutlarının önünde yürümeyi, koşmayı kendimize şiar edindik. O gün, 'Muhtar bile olamazsın' denilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere gece gündüz demeden çalıştık."

- "Pensilvanya'dan mesaj alarak değil..."

Bakan Müezzinoğlu, geriye dönüp bakıldığında, ekonomi, ulaşım, teknoloji, sağlık gibi alanlarda büyük ilerleme kaydedildiğine dikkati çekti.

Türkiye'yi, hak ettiği ve dünyanın imrendiğini bir noktaya taşıma gayretiyle bugünlere geldiklerini anlatan Müezzinoğlu, "Yarınlarımızı da bugünden daha iyi etmek için 2023 vizyonunu kurduk. 2023'te gayrisafi milli hasılası 2 trilyon dolar olan, kişi başına düşen milli gelirin 20 bin doların üzerine çıktığı bir Türkiye'yi hedefledik. Bunun için bir tek şeye ihtiyacımız var; 12 yıldır arkamızda güçlü, dik duran, bize her zaman sahip çıkan milletimizle bundan sonra yine birlikte yürümemize ve onun desteğine ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, AK Parti'li olsun veya olmasın, partisini destekleyen ya da desteklemeyen herkese hizmet ettiklerini belirtti.

İktidar olma gücünü milletin dualarıyla onların beklentilerine cevap vererek sürdüreceklerini söyleyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki 78 milyonun, hiçbir insanımızı dışlamadan, yarınlara daha çok umutla ve güvenle bakmasını sağlayacak bir anlayışla siyaset yaptık ve siyasetimizi bu anlayışla devam ettireceğiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize vasiyet olarak bıraktığı bir cümle var; 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye ve Türk milleti.' Dolayısıyla o muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için gece gündüz çalışmak, koşmak ama milletimizle beraber koşmak... Güç odaklarının emrinde değil, çıkar çevrelerinin emrinde değil, Pensilvanya'dan mesaj alarak değil, milletten mesaj alarak bunları yapacağız."

- "Makul eleştiri de yok, faydalı öneri de yok"

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığının son dönemde yürüttüğü çalışmalara da değindi. Hastane inşaatlarıyla ilgili bilgi veren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda 36 bin yatak kapasiteli 220 hastanenin inşaatı devam ediyor. Bunların içinde İznik Devlet Hastanesi inşaatı da var. Ey CHP, ey MHP, ey HDP, üçünüz bir araya gelseniz bunları çökertirsiniz. Yapamazsınız çünkü sizde yapma gibi bir irade yok, bozma, çatışma, ayrıştırma gibi bir durumunuz var. O nedenle AK Parti olarak, bugün için 36 bin yatak kapasiteli 220 hastaneyi Sağlık Bakanlığı olarak yapıyoruz. Kamu-özel iş birliğiyle de 26 bin yatak kapasiteli 17 büyük şehir hastanesinin inşaatı devam ediyor. İnşallah 9 Mayıs'ta bin 300 yataklı Bursa Şehir Hastanesinin de temelini atacağız. Bu şehrimizi bu anlamda hem bölgenin sağlık merkezi hem de bölgenin sağlık turizmi merkezi yapacağız. Şimdi CHP'li kardeşlerimize sesleniyorum; Bursa Şehir Hastanesinin inşaatını durdurmak için Anayasa Mahkemesine gittiniz, yürütmeyi durdurma kararı istediniz, yasal düzenlemelerin iptal kararını istediniz. Peki şimdi bu bin 300 yataklı şehir hastanesini Bursa'ya kazandıramazsak Bursa nasıl gelişecek? Bu hastaneleri ilçelerimize çil çil yapmazsak, vatandaşlarımız geleceğe nasıl güvenle bakacak? Bu sorunların tek bir sebebi var; bozmak, yıkmak, iftira atmak. Makul eleştirilerinin başımızın üstünde yeri var ama makul eleştiri de yok, faydalı öneri de yok. Yalnızca yıkmak, yalnızca iftira atmak ve kötülemek. Rahmetli Erbakan hocamızın bir sözü vardı; 'Lafla peynir gemisi yürümez' derdi. İcraat, icraat..."

Müezzinoğlu, diğer partilerin seçim vaatlerini hatırlattı.

Bu vaatlerin projeden yoksun olduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Bol keseden atıyorlar. Keşke arkasında projeleri olsa, keşke nasıl yapacaklarını söyleyebilseler ama bizim Batı Trakya'da bir söz vardır; 'Adamakla mal tükenmez' derler. Ada, bol keseden ada. Anadolu'da bir laf vardır; 'Kuşları avlamak için atılan yem, mertlikten ve cömertlikten değildir' der. Bu millet, daha önce dediler ya 'bidon kafalı', 'göbeğini kaşıyan adam', zannediyorlar ki bu millet iki lafla kandırılacak bir millet. Milleti aldatmaya çıkanlar, kendilerini aldatırlar; bugüne kadar olduğu gibi" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra İznik Devlet Hastanesi ve yeni hastanenin inşaatında incelemeler yaptı. Orhangazi ilçesine geçen Müezzinoğlu, yolda bazı yerlerde durarak vatandaşları selamladı, kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet etti.

Anadolu Ajansı