Anasayfa

Hava sıcaklıkları artıyor / Haritalı

Hava sıcaklığı ülkemizin iç ve batı kesimlerinde 2 ila 6 derece artacak.

Haber Giriş : 2015-04-24T09:20, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu bölgelerinde aralıklı yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının; ülkemizin iç ve batı kesimlerinde 2 ila 6 derece artacak, Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı doğu kesimler ile zamanla batı kesimlerde güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in kuzey kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ZİRAİ DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde; İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güneydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, bu bölgelerin yükseklerinde ( ve üzeri) orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Memurlar.Net