Anasayfa

Pazar gündeminden önemli başlıklar

Haber Giriş : 2006-08-13T10:35, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

1- TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçim kanunu ve seçim barajı konusundaki tartışmaları AA'ya değerlendirdi:

-"Demokraside korkularla kuşkularla hareket edemeyiz. Birisinin bağımsız olarak adaylığını koyup, parlamentoya girmesini önleyecek tedbirler almak, bence antidemokratik bir uygulama olur"

-"Bu kişiler seçilebilir. Biz halkın oyuna itibar ederiz, halkın seçtikleri bizim kabulümüzdür"

-"Bu seçilen kişiler anayasaya sadakat için yemin edeceklerdir. Bu yeminlerinin hilafına bir iş yaparlarsa, mevcut mevzuatımız zaten bunun çaresini getirmiştir"

-"Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir tartışma, hareketlilik, heyecan yaşanacaksa, bunun zamanı 2007 mart ayından başlayacaktır"

2- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'den kur değerlendirmesi:

- "Dolar 1,5 YTL'nin üstünde olmalıdır."

- "Cari açığı düşürmek için, ihracatı arttırmaktan başka yol yoktur."

- "İhracata dayalı kalkınma modelinin gereği yapılmalıdır."

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bursa'da sağlık kurumlarında incelemelerde bulunacak, Bursa Tabip, Eczacı, Dişhekimleri odaları ile Bursa Hemşireler ve Özel Sağlık Kuruluşları derneklerinin yöneticileriyle bir araya gelecek.

4- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde düzenlenen "3. Geleneksel Koyulhisar Kültür ve Sanat Festivali" etkinliklerine katılacak.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Ziraat Odasını ziyaret edecek, Nurhak ve Andırın ilçelerinde halka hitap edecek.

6- İsrail ve Lübnan başbakanlarının, İsrail ile Hizbullah arasında bir aydan fazladır devam eden çatışmaları sona erdirecek ateşkesin yarın yürürlüğe girmesi konusunda anlaşmaya varmasının ardından bölgedeki gelişmeler izleniyor.

- İsrail kabinesinin, ateşkesin yolunu açan BM Güvenlik Konseyi kararını oylaması bekleniyor.

7- Devlet, gayrımenkul zengini...

- Hazinenin toplam büyüklüğü 115 milyar 746 milyon 790 bin metre kare olan 2 milyon 97 bin 620 adet taşınmazı bulunuyor.

- Devletin sahip olduğu taşınmazların 94 bin 666'sı bina, 327 bin 330'u arsa, 338 bin 252'si arazi, 931 bin 432'si tarla, 220 bin 600'ü orman, 107 bin 795'i de bağ-bahçe.

- Hazine gayrımenkulleri, Türkiye'nin yüzde 14,82'sini kaplıyor.

- Devlete ait taşınmazlar, geçen yıl bütçeye 849.5 milyon YTL katkı yaptı.

8- Siyasi partilerden...

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, İzmit'te, partisinin Kocaeli İl, ilçe ve belde teşkilat yöneticileriyle toplantı yapacak. Kutan, daha sonra İzmir'de düzenlenecek "İsrail'e Lanet, Filistin ve Lübnan'a destek" mitingine katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Samsun İl aşkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi, Suriye izlenimlerini de aktaracağı basın toplantısı yapacak.

- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Bayrampaşa İlçe Başkanlığını ziyaret edecek.

9- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetle yapılacak toplu görüşmelere ilişkin temel yaklaşım ve hedeflerini açıklamak üzere Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

10- İhracatın yarısı İstanbul'dan...

- İlk 6 ayda ihracatın, yüzde 89,6'sı 10 ilden gerçekleştirilirken, Türkiye ihracatının yüzde 51,2'sini tek başına İstanbul karşıladı.

- Bursa'nın ihracattaki payı yüzde 9,3, İzmir'in payı ise

yüzde 7,3 oldu.

- 2006 yılında İstanbul'dan yapılan ihracat yüzde 5,7 artarak, 20,2 milyar dolara çıkarken, İstanbul ihracatında lider sektörler hazır giyim ve konfeksiyon, taşıt ve demir çelik oldu.

11- Marmara depreminin 7. yılı...

- Dünyada en fazla can kaybına yol açan 9. büyük deprem olan Marmara depreminin yarattığı makroekonomik kayıp 4 milyar doları geçti. Vergi gelirleri, faiz harcamaları üzerinden de dolaylı gelir kaybı oluştu.

- Ülke nüfusunun yüzde 70'i 1. ve 2. derece deprem bölgesinde yaşıyor. Endüstri alanlarının da yüzde 76'sı bu alanda yer alıyor.

- İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe:

- "17 Ağustos 1999'dan bu yana hiçbir şey değişmedi. Teorik olarak birtakım çalışmalar yapıldı ama genel çerçevede teorik içerikli oldu, günü kurtaran, kısa erimli çalışmalar oldu."

- "Öncelikle yapılardan başlamak koşuluyla okullar, hastaneler ve insanların toplu olarak çalıştığı işyerleri ile kültürel ve doğal değerler olan yapıların güçlendirilmesi gerekirdi."

12- Köy ilkokulu binası müze oldu.

- İstanbul'un Ağva beldesine bağlı Çelebiköy'de uzun yıllardır eğitim öğretim verilmeyen ilkokul binası, hayırsever bir işadamı tarafından köy müzesi haline getirilerek ziyarete açıldı.

Ata Group A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Atalay:

"Köylerimizde, halkın elinde bulunan tarihi nitelikli araç, gereç ve giyecek dahil kullanım eşyalarının kaybolmaması, gelecek kuşaklara aktarılarak bölge kültürünün yaşatılması için bu müzeyi açtık."

13- Turizm, dostluk ve barış demektir...

- Turizm, düşmanlıkları yok ediyor, kardeşliği, dostluğu pekiştiriyor

- Antalya'ya gelen İranlı, İsrailli, Lübnanlı, Filistinli turistler aynı otelde kalıp, aynı yerde yemek yiyip eğleniyorlar

- İsrailli Natan Yafa:

-"Bütün insanlar kardeştir savaş neden var?"

- İranlı turist Mehdi Farayi Rod:

- "Antalya muhteşem bir yer. Dünya insanlarıyla kaynaşma olanağı buluyoruz"

- Porto Bello Oteli Genel Müdürü Ruhi Çuhadaroğlu:

-"Otelde İsrailli, İranlı, Lübnanlı, Filistinli turistler aynı ortamda hem tatillerini geçiriyorlar hem de eğlenme fırsatı buluyorlar"

14- Avrupa Atletizm Şampiyonası İsveç'in Göteborg kentinde sona eriyor.

- Erkekler 5000 metre finalinde Halil Akkaş piste çıkacak.

15- Turkcell Süper Lig'de 2. hafta mücadelesi, 7 karşılaşmayla tamamlanıyor.

16- Lig (B)'de 1. hafta maçları çeşitli kentlerde yapılacak karşılaşmalarla tamamlanacak.

17- 5. Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası, Bağcılar Olimpik Spor Salonunda final müsabakalarıyla sona erecek.

18- 20. Avrupa Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası Finalleri İspanya'da sürüyor.

- Türkiye (A) Grubundaki üçüncü ve son maçını Portekiz ile yapacak.

19- 18. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası Finalleri Slovakya'nın Kösice kentinde sona eriyor.

20- Voleybolda, 3. Erkekler Avrupa Ligi'nde 7. turnuva mücadelesi Slovakya'nın Presov kentinde sona eriyor.

- Türkiye son maçını Yunanistan ile yapacak.

21- Balkan Motokros Şampiyonası'nın 2. ayak yarışları, Hezarfen Havaalanı'nda özel olarak hazırlanan parkurda yapılacak.

22- 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları öncesi son hazırlık maçını 16 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Lüksemburg ile yapacak olan (A) Milli Futbol Takımı, Polat Renaissance Otelde toplanmaya başlayacak.

Anadolu Ajansı