Anasayfa

Davutoğlu: CHP İntihal yapmış, keşif sanıyor

CHP'nin "Yüzyılın Projesi"ni duyduğunda acı bir şekilde tebessüm ettiğini söyleyen Davutoğlu, "İntihaldir, hırsızlıktır, akademik hırsızlıktır" diye konuştu

Haber Giriş : 2015-05-22T09:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Kıvanç El

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin, "Yüzyılın Projesi" olarak açıkladığı projenin kendi kitabı ve Ak Parti bildirgesinden "intihal" olduğunu söyledi.

Davutoğlu, dün partisinin Sinop mitinginde, Sinop cezaevi'nde hapis yatan ve faili meçhul cinayete kurban giden Sabahattin Ali'ye selam yollayarak, "Aldırma gönül, aldırma dizelerini Sinop Cezaevi'nde yazmıştı. Eski Türkiye karanlık günlerinden Yeni Türkiye'ye yürürken bütün Sinop'a selam ediyorum" ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan, "Yüzyılın Projesi"ni eleştiren Davutoğlu, projenin çalıntı olduğu iddiasında bulunarak, şunları söyledi:

'Proje intihal'

"Kılıçdaroğlu projesini açıkladı acı bir şekilde tebessüm ettim. Çok geriden geliyor bütün kavramlar bize ait. 2001'de yazdığım Stratejik Derinlik kitabının arka sayfasını okusaydı merkez ülke tabirini 15 yıl önce kullandık. Yeni bir şey keşfetmiş gibi takdim ediyor. Sorunu ne biliyor musunuz? Bir okuma alışkanlığı yok. İki hafızası zayıf. Bir gazeteci 'kitabını okudunuz mu' diye sormuştu. 'Okumadım, özeti verdiler' demişti. Bu sefer başlamış, arka sayfasından okumaya başlamış, merkez ülkeyi öğrenmiş ama o kadarla kalmış. Buradan kendisine sesleniyorum. Açık bir intihaldir. İntihali de bilmez o ama hırsızlıktır. Akademik hırsızlıktır. Hafızası zayıf, idraki de düşük olduğundan yeni bir şey keşfettim sanıyor. Stratejik Derinliği okumak zor, onu anlayamaz da hadi açsın Yeni Türkiye sözleşmesini okusun."

'Yazarız, onlar okur'

Kılıçdaroğlu'nun belediye başkan adayı iken kendisine oy veremediğini de hatırlatan Davutoğlu, "Oy veremeyen adamdan mega proje çıkar mı? Kağıthane'ye gider Kağıttepe der. Mersin'e gider Güneydoğu incisi der. Biz Kitap da okuruz, kitap da yazarız ama en önemlisi tarih yazarız. Onlar ancak bizim yazdığımız tarihi okurlar" diye konuştu.

Çay davetini kırmadı

Davutoğlu, miting sırasında bir işyerinin balkonundan kendisini içeriye davet eden aralarında öğrencisi Dilek Özdemir'in de olduğu kadınları kırmayarak mitingin ardından balkonda çay içmeye gitti.

Davutoğlu, Amasya'daki konuşmasında ise "1999 seçimleri, bir muhterem hanımefendi MHP'den milletvekili seçildi, başörtüsüyle. Talimat geldi 'Başını açsın' diye Bahçeli'ye. Bahçeli, o aziz Türk kadının başını açıp Meclis'e gönderdi. Kendi milletvekilinin onurunu korumaktan aciz olup talimatla baş açanlar, şereften bahsedebilir mi? Biz kimseye şerefimizi sorgulatmayız" ifadelerini kullandı.

Milliyet