Anasayfa

800 polisle terör örgütü operasyonu

Düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün İstanbul sorumlularının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı

Haber Giriş : 2015-05-27T09:47, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Nihat ULUDAĞ - Yusuf DOĞAN

İstanbul'da 10 ayrı ilçede terör örgütü MKP'ye (Maoist Kominist Partisi) yönelik yapılan operasyonda örgüt üyesi 20 kişi gözaltına alındı. 800 polisin katıldığı şafak operasyonunda 2 pompalı tüfek ve 1 adet tabanca ele geçirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Mayıs eylemleri sırasında taşlı sopalı eylemlere katılarak silahlı eylem hazırlığında olduğu belirlenen Maoist Kominist Partisi'ne yönelik şafak operasyonu düzenledi.

OPERASYONA HELİKOPTER DESTEKLİ 800 POLİS KATILDI

Sabahın erken saatlerinden düzenlenen operasyonda, Sultangazi ve Sancaktepe başta olmak üzere 10 ayrı ilçede 40 ayrı noktaya eş zamanlı baskınlar yapıldı. Polis helikopterinin de destek verdiği operasyonlara 800 polis katıldı.

LİDER KADRO GÖZALTINDA

Düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün İstanbul sorumlularının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan yerlerde yapılan aramalarda 2 adet pompalı tüfek 1 adet tabanca ile çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN ARŞİVİ ELE GEÇİRİLDİ

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi 1388. Sokak içerisinde örgüte ait bir eve yapılan baskında, örgüte ait çok önemli arşiv belgeleri ele geçirildi. Operasyon sırasında evde bulunan bazı örgüt militanları, örgüt üyelerine ait arşiv fotoğraflarını camlardan aşağı atarak yoketmeye çalıştı.

TİKKO'DAN AYRILAN GRUP

Maoist Kominist Partisi (MKP), Marksist, leninist, maoist ideolojiye sahip, yasadışı silahlı bir örgüt. TKPML- TİKKO'daki bir grubun ayrılmasıyla oluşan örgütün amacı Türkiye'de ideolojileri doğrultusunda silahlı bir devrim yapmak. Tunceli Başta olmak üzere Tokat, Kastamonu, Giresun, Ordu ve metropollerde faaliyet gösteriyor.

Habertürk