Anasayfa

Semra öğretmen, Wimbledon'da görev yapacak

BARTINLI 35 yaşındaki beden eğitim öğretmeni Semra Başören Akyüz, 2005'te başladığı tenis hakemliğinde başarı çıtasını her geçen gün yükselterek Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ana tabloya seçilen 5 Türk hakem arasında yer aldı.

Haber Giriş : 2015-06-26T15:08, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Ankara Keçiören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' görev yapan Semra Başören Akyüz, bu yıl yapılan Dubai'de düzenlenen tenis turnuvasında hakemlik yaptı. Turnuvanın finalinde İsviçreli Roger Federer'in, Sırp Novak Djokovic'i 2-0 yenerek şampiyon olduğu maçta çizgi hakemi olarak görev yapan Akyüz, Londra'da gerçekleştirilecek Wimbledon Tenis Turnuvası'nda da görev yapacak. Uluslararası turnuvalarda hakemlik başarı sıralamasında ilk 5 Türk hakem arasında yer alan Akyüz, Wimbledon'da 2 hafta görev yapacak.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan tenis hakemi Akyüz, tenis sporunu çok sevdiğini söyledi. 2005'te tenise başladığını anlatan Akyüz, şöyle konuştu:

"O günden bugüne sayısız uluslararası maçlarda görevlerde bulundum. Amacımız her zaman başarıyı kovalamaktı. Bunu da başardığıma inanıyorum. Şimdi ise Wimbledon Tenis Turnavası ana tabloya seçilen 5 Türk hakem sıralamasına girdim. Çok mutluyum. Bu başarılarımda bana katkı veren Türkiye Tenis Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'na teşekkür ediyorum."

Ayhan ACAR/BARTIN

DHA