Anasayfa

Bazı Tarım Bakanlığı personeli, 10 günlük farktan dolayı tayin isteyemeyecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında çalışan bazı memurlar, 10 günlük hizmet süresi farkından dolayı tayin isteyemeyecek.

Haber Giriş : 2015-06-28T12:22, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. maddesi şu şekildedir:

"(2) 31 Aralık itibariyle görev yaptıkları hizmet bölgesindeki asgari çalışma süresini tamamlayarak 30 Hazirana kadar yer değiştirme talebinde bulunanların atamaları, hizmet ihtiyaçları dikkate alınarak, temmuz-eylül döneminde yapılabilir.

(3) 31 Aralık itibariyle bulundukları hizmet bölgesinde aynı unvanda azami çalışma süresini tamamlayan yöneticiler, takip eden haziran-eylül döneminde re'sen yer değişikliğine tabi tutulurlar."

Bu maddeye göre hizmet süresi hesaplamasında 31 Aralık tarihi esas alınmaktadır.

Ancak aynı Bakanlığın, memurlara yönelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinde ise 3 veya 4 yıllık zorunlu hizmet süresinin müracaat tarihi itibariyle aranması öngörülmüştür. Bu belirlemeden dolayı da 3 yıl önce KPSS ile atanan 10 günlük veya 20 günlük farklardan dolayı bu yıl tayin isyemeyecek..

İşte bir ziyaretçimizden gelen mail...

Arkadaşlar...

4 Temmuz 2013 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğüne atandım, ama göreve 12 ağusto'ta başlayabildim. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı bu döneme kadar evrak isteme, değerlendirme vs. işlerinden dolayı.

Bu, göreve geç başlama olayının, bakanlığın dönem tayinlerinde bize ne gibi sıkıntısı olduğunu açıklayacağım....

Bakanlığın her dönem haziran ayında dönem atamaları oluyor ve genelge yayınlanıyor. Bu genelgede Türkiye'yi 6 hizmet bölgesine illerine göre ayrılmış. 1,2,3 hizmet bölgesi illerde 4 yıl görev yapmış olmak, 4,5,6 hizmet bölgesi illerde 3 yıl görev yapma şartı var.

Ben 6.ıcı bölgede görev yapıyorum yani hizmet yılım ve/veya tayin döneminde tercih yapmak için 3 yılı doldurmam gerekiyor.

Bakanlık haziran dönemi genelgesinde/yani tayine başvurma şartları genelgesinde başvuru şartlarını yayınlıyor. Bu genelde 15 haziranda duyuruya çıkar 22 haziranda tercih yapmaya başlarsın. (Yani haziran ayı son haftaları duyuru ve tercih işlemleri başlıyor genellikle).. Bu genelgeye göre tercih yapabilmen için yukarıda bahsettiğim bölge hizmet sürelerini dolduruduktan sonra tercih edebilirsin (misal ben 6 ınci bölgede 3 yılı doldurunca tercihte bulunabiliyorum).

Hizmet süresini eskiden bir kaç yıl önce Ağustos ayı sonuna kadar hizmet yapmış gibi alınıyor ona göre hizmet süresi ve puanı hesaplanıyordu, çünkü ÖSYM Haziran atamasında atanan kişi ancak Ağustos ortası ve en geç Ağustos sonuna kadar Tarım Bakanlığının taşra teşkilatında göreve başlıyordu böylelikle kimse tayin döneminde sıkıntı yaşamıyordu.

Ancak son yıllarda bölge hizmet süresi ve puanı haziran ayı itibarı ile hesaplandığı için bir çok insanın (ben de arasında ) 3 yılımız 1 ay ile dolmadığı için tercihte bulunamıyoruz/bulunamayacağız.

Kendi sıkıntımı söylüyor ve bu döneme nasıl takıldığımı hesap ile size sunuyorum.

Ben 12 ağustos 2013 göreve başladığım için Haziran dönemi tayinde 2016 haziran ayında normalde yapmam gerekiyor. Benim tam 3 yıl görev sürem 12 ağustos 2016'da tam 3 yıl oluyor. Ama bakanlık son yıllardaki genelgesi gereği (kendi iç tüzük hazırladıkları) hizmet süresi hesaplanmasını ağustos sonu olarak almıyor haziran ayı itibarı ile aldığı için 2016 haziran ayı sonu benim hizmet sürem 2 yıl 11 ay 20 gün olacak ve ben 10 gün süre ile 3 yılı doldurmadığım için tercih yapamayacağım.

Sonuç olarak özetlersek: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından isteğimiz haziran tayin dönemi genelgesini eski yıllardaki gibi hizmet süresi ve puan hesaplamasını ağustos ayı sonu gibi düşünülüp hesaplanması gerekmektedir.

Haziran ayı sonu veya Temmuz sonuna göre hesaplamada bir çok kişi 3 yılı 10 gün ile 20 gün ile 3 yıl dolmadığı için 4 yıl görev yapıp tercih etmek zorunda kalacaktır.

Tarım Bakanlığının haziranda atanan kişiyi ağustos'ta başlatması kendinden kaynakladığına göre haziran ayı tayin dönemlerinde hizmet sürelerini de göreve başladığı tarih yada sonu itibarı ile alması gerekmektedir.

İnanın daha şimdiden psikolojisi bozuluyor insanın burada çalışmak kolay değil. Hani çalışma süremiz 3 yıl onu göze aldık 10 gün, 20 gün ile 1 yıl daha burada olmak ve bir yıl sonrası da belli olmuyor bakanlık yüzde 50 norm kadro doluluk oranına göre tercih açmıyor o zaman yine uzuyor burada kalmak. Bakanlık personel genel müdürlüğü ile görüşmemizde bir netice alamadık...

Memurlar.Net - Özel