1- Büyük Zafer'in 84. yıldönümü...
- 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, KKTC'de ve Türkiye'nin dış temsilciliklerinde törenlerle kutlanıyor.
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bir heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret ettikten sonra Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda tebrikleri kabul edecek.
- Ankara Atatürk Kültür Merkezi alanında geçit töreni yapılacak.
- İstanbul'da da Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Aksaray'da tören düzenlenecek.
- Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Heyeti, Devlet Mezarlığını ziyaret ederek saygı duruşunda bulunup mezarlara çiçek koyacak.
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Gazi Orduevi'nde resepsiyon verecek.
2- 157. Dönem Kara Harp Okulu mezunu teğmenlerin diploma ve sancak devir teslim töreni yapılacak.
- Törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.
3- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İzmir ve Muğla'da
-Bakan Pepe, İzmir ve Bodrum'da yanan orman alanlarında incelemelerde bulunacak.
4- BM Genel Sekreteri Kofi Annan 11 günlük Ortadoğu gezisi çerçevesinde İsrail'de temaslarda bulunacak.
5- Siyasi partilerden...
- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'in Tarsus ilçesinde gerçekleştirilecek "Zafer Şenliği"ne katılacak.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sakarya'da partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek, çeşitli etkinliklere katılacak.
- CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Adana il ve Seyhan ilçe teşkilatlarını ziyaret edecek.
6-Gümrüklerin vizyonu değişecek...
- Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin:
-"Gümrük sahasında para kullanımını önleyecek, rüşvetin önüne geçilmesini sağlayacak "e-kart projesi"nde sene sonuna kadar Ankara'da pilot uygulamaya geçeceğiz."
- "Kartlı sistem ile gümrük idarelerinde para akışı olmayacak, giriş ve çıkışlar şifreli olacak, iş takipçiliğinin de önüne geçilecek."
-"Muayene memurlarının beyanname kapatma işlemlerini antrepoya gitmeden internet üzerinden yapmasını sağlayacak projemiz de bir yıl içinde uygulamaya girecek. Uygulama dış ticaret erbabına zaman ve ekonomik katkı sağlayacak."
7- Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci...
- TÜSİAD International Başkanı Aldo Kaslowski:
- "Financial Times gazetesinin yazdığı doğru. Bir yavaşlama var. Avrupa'da, Brüksel'de çok daha etkin bir şekilde bulunmamız gerekirken gidilmiyor, heyetler kurulmuyor. Bütün bunlar gerçektir."
- "Avrupa, bugün bizim için, hele seçime girecek bir Türkiye için en önemli bir faktör olarak gözükmüyor."
- İKV Başkanı Davut Ökütçü:
- "Hükümetten ısrarla beklediğimiz, özellikle İlerleme Raporu'nu Komisyon kaleme almadan, tamamlamadan önce TBMM'nin eylül ayında erken bir şekilde toplanarak reform paketinin tümünü çıkarmasıdır."
8- Körfez sermayesinin Türkiye ilgisi...
- MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat:
- "6 Körfez ülkesi 2005-2006 yılında 360 milyar dolar petrol geliri fazlası elde etti. Artık Körfez sermayesi batıya gitmek istemiyor. 11 Eylülden sonra korktular."
- "Yatırımları kendi ülkelerinde ya da komşu ve çevre ülkelerde yapmak istiyorlar. Bu noktada Türkiye önemli bir merkez olma hüviyetine sahip."
- "Bölgede özelleştirme, yatırım konferansları artıyor. Artık konuşmacı olarak bunlara bizi davet ediyorlar."
9- Kültür ve Turizm Bakanlığının "Mevlana ismi" tavsiyesi...
-Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör: "Valilikler ve belediyeler kanalıyla yurt genelinde ticari kuruluşlar, "Mevlana" isminin yerli yersiz kullanılmaması konusunda uyarılıyor."
10- Toroslar'ın görüntüsü değişiyor...
- 3 yılda, 32,5 milyon civarında fidan dikilerek 18 bin hektar saha ağaçlandırıldı.
- Yaklaşık 7 bin hektar alan, 2,5 milyar sedir tohumu ile buluşturuldu ve 4 bin hektarın üzerindeki alan gençleştirildi.
- Mersin Orman Bölge Müdür Vekili Mustafa Gözükara: "Ormanlık alanların gençleştirilmesi ve rehabilite projesi kapsamında yaptığımız çalışmalarla Toroslar'ın görüntüsünü değiştirdik."
11- 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki ilk maçında 6 Eylülde Almanya'da Malta ile karşılaşacak (A) Milli Takım, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çift antrenman yapacak.
12- Futbolda Fortis Türkiye Kupası 1. tur mücadelelerine yapılacak maçlarla devam edilecek.
13- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Polat Renaissance Otelde basın toplantısı düzenleyecek.
14- 4. Avrupa Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'na Ahmet Cömert Spor Salonu'nda devam edilecek.
- Organizasyonun 2. gününde Türkiye, İngiltere ile karşılaşacak.
15- Denizlispor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Lig B 1. Grup takımlarından Güngören Belediyespor ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde hazırlık maçı yapacak.