Anasayfa

Büyükerşen: Ankara'dakiler beni Köşk'e layık görmedi

Balçiçek İlter bu hafta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'le konuştu

Haber Giriş : 2015-07-06T11:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

"ANKARA'NIN İŞLERİNE AKLIM ERMEZ"

-CHP'nin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal'dı. Bu tercih için ne düşünüyorsunuz?

Jean Genet Fransız politikasının asi çocuğuydu. Fransa'nın Cezayir'deki sömürgeci tutumuna karşı çıkıyordu. Fransa'da içişleri bakanı değişince gazeteciler bu konudaki düşüncesini sordular. "Beyazların içişleri beni ilgilendirmez" diye cevap verdi. Ben de ondan ilham alarak cevap vereyim; Ankara'da siyaset yapanların işlerine benim aklım ermez.

'İHSANOĞLU SEÇİLECEĞİNE İNANMIYORDU'

-"CHP Yılmaz Büyükerşen'i Cumhurbaşkanı adayı gösterecekti, son anda vazgeçti'' iddiası kentte halen konuşuluyor.

Peşinen belirtmeliyim ki bu konuda benim kişisel talebim olmadı. Bana da resmi ağızlardan bir teklif gelmedi. Sanırım bu konuda karar verici güçler veya tek adamlar, beni o makama layık görmediler. Ankara'da siyaset yapanların işlerine gerçekten aklım ermiyor. Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde neler oldu, neler döndü bilmiyorum ama günü gelince hep beraber öğreneceğiz herhalde.

-CHP, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstererek, Cumhurbaşkanlığı'nı Erdoğan'a altın tepside mi sunmuş oldu?

Ekmeleddin Bey bu ülkenin yetiştirdiği insanlardan biri. Eskişehir'de de kendisi için şevkle çalıştık. Şehrimizde sandıktan onu çıkardık. Herhalde kendisi de gayretlerimizi teslim edecektir. Ama sanıyorum ki seçilebileceğine kendisi de inanmıyordu. Onu aday gösterenler inanıyor muydu, şüpheliyim. İnanmayan başaramaz.

Habertürk