Anasayfa

Ankara Belediyesi 4 milyon çiçek dikecek

Büyükşehir Belediyesi, havaların da ısınmasıyla birlikte, yazlık çiçek dikim çalışmalarına hız verdi. Şehrin dört bir tarafına dikilen yazlık çiçeklerle, bulvar, cadde, park ve mesire alanları daha renkli bir görünüm kazanıyor.

Haber Giriş : 2015-07-06T12:01, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Büyükşehir Belediyesi'nin kış aylarında diktiği kışlık hercai menekşeler, süs lahanaları, kasımpatı gibi çiçekler, yerini yazlık begonya, kadife gibi sıcaklara dayanıklı çiçeklere bıraktı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yılbaşından Haziran ayı ortasına kadar 2 milyon adet çiçek dikildi. 2015 yılı için hedeflenen rakam ise 4 milyon olarak belirlendi. Başkent sokaklarının her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görünüme kavuşması için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, "Her yıl olduğu gibi bu yaz da Başkent sokakları renkli bir görünüme kavuşacak. Ankaralılara görsel şölen yaşatacağız" dedi.

4 MEVSİM RENGARENK ANKARA

Ankara'da mevsim geçişlerinin belirgin yaşanması ve mevsimler arası iklimlerin farklılık oranlarının yüksek olmasından dolayı bitkisel üretim ve koruma çalışmalarında büyük zorluklar yaşandığını belirten Bircan,şunları söyledi:

"Ankara, kış aylarının sert yaşandığı bir şehir. Bu da bizim çiçek bakım çalışmalarımızı oldukça zorluyor. Ama buna rağmen kışın sıfırın altındaki soğuklarda bile Ankara'ya renkli bir görünüm kazandırıyoruz. Yaz ayları için de yine aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Bu sefer de kurak ve sıcak geçen bir Ankara'yı yeşillendirmek ve renklendirmek için çalışıyoruz. İklimsel zorluklar, Ankara'yı bir Avrupa şehri statüsüne kazandırmamıza engel değil.''

İhlas Haber Ajansı