Anasayfa

TSK'daki sivil memurlara zam talebi

SİME-SEN Genel Başkan Yardımcısı Dursun: "Devlet babalığını, evlatlarına yaptığı muameleyle gösterir"

Haber Giriş : 2015-07-27T15:49, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Serdar Dursun, askeri personele uygulanan ekonomik haklardan sivil memurların da yararlandırılmasını talep etti.

SİME-SEN Genel Başkan Yardımcısı Dursun, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli sivil memurların haklarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, sivil memurların hizmette köle, ücrette ve nimette üvey evlat olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmayan bu düzenlemelerin değiştirilmesi için hükümete çağrıda bulunan Dursun, "Hükümetimiz, sivil memuru askerin sağlık kölesi yapmak için 2015 yılında geçirdiği milli mayın kanunuyla sivil memurun sağlığına mayın döşemiştir. Ancak konu, ücret artışına gelince bakanlarımız, imkansızı oynamaya devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Dursun, geçen yıl bir soru önergesine yazılı cevap veren dönemin Milli Savunma Bakanı, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın askeri personelle birlikte diğer sivil memurlara da yüzde 7 ila 12 oranında artış yapılacağını duyurduğunu hatırlattı.

-"Ayrımcılığa son verin"

Askeri personele, 119 ila 644 lira arasında zam yapıldığını ancak sivil memurların, "üvey evlat" muamelesine tabii tutulduğunu ileri süren Dursun, şunları kaydetti:

"Devlet babalığını, evlatlarına yaptığı muameleyle gösterir. Küstürüp de Avrupa mahkemelerine gönderdiğiniz yurttaşlarınız gibi sivil memurların da Türkiye Cumhuriyeti'nden başka mercilerde adalet aramasını istemiyorsanız artık bu ayrımcılığa son verin. Külfette unutmadığınız sivil memurun ücret adaletini sağlayın."

Anadolu Ajansı