Anasayfa

'Kalıcı hükümet kurmak istiyoruz'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Biz Kasım'a kadar hükümet kuralım anlayışında değiliz. Kalıcı bir hükümet kurma çabasındayız."

Haber Giriş : 2015-08-05T07:41, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Ak Parti, CHP ile koalisyon ortaklığı için istikşafi görüşmelerini tamamlayarak "karar" aşamasına gelirken, Reuters'ın Ak Parti ile irtibatı sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'a dayandırarak, MHP'nin seçim şartıyla bir Ak Parti azınlık hükümetine destek verebileceğine ilişkin haberi siyaset kulislerine bomba gibi düştü.

ŞEBNEM HOŞGÖR

Başkent kulislerini dalgalandıran bu haberi Yalçın "sözlerim çarpıtıldı" diyerek jet hızıyla yalanlarken, gelişmelere ilişkin Milliyet'in sorularını yanıtlayan Şentop, şu görüşleri dile getirdi:

"Biz şu an seçim üzerinden değil kalıcı bir hükümet kurma üzerinden görüşmelerimizi yapıyoruz. Ancak bu ihtimal ortadan kalkınca seçim düşünülecek. Kaldı ki zaten Anayasa'daki 45 günlük süre içinde bir hükümet kurulamazsa böyle bir tablo ortaya çıkıyor. Biz Kasım'a kadar hükümet kuralım anlayışında değiliz. Kalıcı bir hükümet kurma çabasındayız."

Milliyet