Anasayfa

Hedefte hakim ve savcılar vardı

Terör örgütlerinin İstanbul'u kana bulayacak hain planları, polis operasyonuyla engellendi. Operasyonlarda PKK'nın hakim, savcı ve polise karşı kanlı eylemler planladığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan toplam 23 şüpheliden DHKP-C ve MLKP üyesi olanların, canlı bomba eylemi için hazırlık yaptıkları tespit edildi.

Haber Giriş : 2015-08-05T08:15, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Hamdi Koçoğlu

İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, terör örgütlerine yönelik 2. dalga operasyonlarında hedef PKK, IŞİD, DHKP-C ve MLKP örgütleriydi. Operasyonlar kapsamında PKK üyesi 10, IŞİD üyesi 8, DHKP-C üyesi 3 ve MLKP üyesi 2 kişi olmak üzere 23 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, 4'ü savcılık ve mahkemelerce serbest bırakıldı. 2 şahıs ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. 5 şahıs ile ilgili ise işlemler sürüyor.

PKK'NIN KANLI PLANI

Operasyonlarla PKK'nın İstanbul'da hakim, savcı ve polise karşı eylem listesi oluşturduğu ortaya çıktı. Eylemi gerçekleştirecek teröristler yakalanırken, kanlı plan ise deşifre oldu. PKK'nın ayrıca terör örgütü IŞİD mensubu olduğunu iddia ettiklerini kişileri de infaz etmek için planlar yaptığı tespit edildi.

CANLI BOMBALAR YAKALANDI

Operasyonlar kapsamında yakalanan MLKP ve DHKP-C mensuplarının ise canlı bomba eylemleri hazırlığı içerisinde oldukları tespit edildi. Polis geçen hafta DHKP-C'li canlı bomba olacak 2 militanı daha yakalamıştı.

DAHA ÖNCE DUYURMUŞTUK

Yeni Şafak, PKK'nın İstanbul'da eylem hazırlığında olduğunu ve 7 teröristin polis tarafından arandığını yazmıştı. Teröristlerin İstanbul'da kadroları oluşturduğu ve kuryelerle silah temini yaptıkları ortaya çıktı. Teröristler eylem talimatı beklerken polisin operasyonuyla amaçlarına ulaşamadan yakalandı.

3 ilde 23 kişi gözaltında

PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlar Adana, Bitlis ve Diyarbakır'da da sürdü. 3 ildeki operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır'daki operasyonların hedefinde PKK'nın gençlik yapılanması vardı. Ergani ilçesindeki operasyonda 6-8 ekim olaylarına katılan 8 kişi emniyete götürüldü. Valilik açıklamasında aynı operasyonda çok sayıda örgütsel doküman silah ele geçirildiği açıklandı. Adana'da ise PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlara havadan helikopterler destek verdi. Aynı operasyonda PKK ve IŞİD üyesi 8 kişi gözaltına alındı. Bitlis'in Ahlat ilçesinde de bazı adreslere operasyon düzenlendi. Polisin operasyonunda terör örgütü ile bağlantılı 8 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak