Anasayfa

Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıklar Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Haber Giriş : 2015-08-11T09:17, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kırıkkale, Kırşehir, Trabzon, Rize, Osmaniye, Adana ve Mersin'in iç kesimleri ile Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya başta olmak üzere Bilecik, Eskişehir'in batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güney ve doğusu, Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzeyi, Balıkesir'in doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana İç Ege ve Göller yöresinde aralıklarla devam eden kuvvetli yerel yağışların toprağı doygun hale getirmesi nedeniyle Kütahya başta olmak üzere bölgede heyelan riskine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor, Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kütahya başta olmak üzere Bilecik, Eskişehir'in batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güney ve doğusu, Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzeyi, Balıkesir'in doğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HEYELAN UYARISI: Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana İç Ege ve Göller yöresinde aralıklarla devam eden kuvvetli yerel yağışların toprağı doygun hale getirmesi nedeniyle Kütahya başta olmak üzere bölgede heyelan riskine karşı da tedbirli olunması gerekmektedir.

Memurlar.Net