Anasayfa

İlişiğini kesmeyenler eş özrü başvurusu yapamıyor

Haber Giriş : 2015-08-12T00:02, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

İl dışı ataması yapılıp ilişiğini kesmeyenlerin eşleri eş özrü başvurusu yapamıyor

"Eşi özür durumu olan öğretmen ilişik kesmeyecek" haberimizde;"Farklı illere atanan eş öğretmenlerden ikisi de ilişik kesmeyecek birisi diğerinin atamasının yapıldığı ile eş özür durumu yer değiştirme başvurusunda bulunacaktır.

Yalnızca birisinin il dışı yer değiştirmesi gerçekleşen eş öğretmen ilişik kesmeyecek diğeri eşinin atandığı ile eş özür durumu yer değiştirme başvurusunda bulunacaktır.

Bu durumda olan tüm öğretmenler ilişiklerini kesmeye zorlanmayacaklardır.

Bu durumdaki öğretmenler il dışı yer değiştirmesi yapılan eşinin kararnamesi ile eş durumu özrü başvurusu yapacaktır." şeklindeki bakanlık açıklamasına yer vermiştik.

Bu açıklamaya göre il dışı ataması yapılıp ilişiğini kesmeyen eşin, öğretmen eşinin, eşinin atandığı ile eş özrü için başvuru yapmak için MEBBİS başvuru ekranına girdiklerinde "Eşinizle aynı ilde görev yaptıgınız için il dışı özür grubuna başvuru yapamazsınız" uyarı mesajıyla karşılaşmakta ve başvuru yapamamaktadırlar.

MEBBİS özür durumu yer değiştirme başvurusundaki bilgisayar yazılımının il dışına ataması yapılan eşin ilişiğini Bakanlık açıklamasına güvenerek kesmemesi nedeniyle, eşleri aynı ilde çalışıyor görmesinden dolayı bu sorun yaşanmaktadır.

Bilgisayar yazılımınına; "eşim ...tarih ve ...sayılı kararname ile ... iline atanmış fakat ilişiğini kesmemiştir" beyanatı konularak sorun çözülecektir. MEB yazılımcılarının harekete geçerek sorunu çözeceği kanaatindeyiz.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel