Anasayfa

CHP, Çelik hakkında gensoru önergesi verecek

Haber Giriş : 2006-09-19T15:59, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında gensoru önergesi vereceklerini bildirdi.

Baykal, partisinin olağanüstü toplanan TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Meclisin açılmasını fırsat olarak gördüklerini ve Çelik hakkında gensoru önergesi vereceklerini söyledi.

Bunun, görevleri ve mecburiyetleri olduğunu ifade eden Baykal, daha önce milli eğitim alanında yapılanlar konusunda birçok kez uyarıda bulunduklarını kaydetti. Sağduyunun ortaya çıkmasını beklediklerini, ancak bunun görülmediğini söyleyen Baykal, "Çelik'in yaptığı yanlış işlerin listesi çıkarsanız, bunun için kitap yayınlamak yetmez, ansiklopedi çıkarmanız gerekir" dedi.

"Yolsuzluk deseniz yolsuzluk..." diyen Baykal, Başbakanlık Müsteşarı ve Milli Eğitim Bakanı'nın, Türkiye'yi kemiren zihniyetin temsilcileri olarak el ele vererek çalıştıklarını öne sürdü.

Baykal, Ortaöğretim Kurumlar Sınavı'nın ardından 5 bin kontenjan açığı çıktığını anımsatarak, "5 bin Türk genci, devletin okullarında adam gibi eğitim alma imkanını bulamayacak bu bakan yüzünden... 5 bin kişinin sorumluluğu, vebali, bu bakanı görevden uzaklaştırmaya yetmelidir. Devlet o altyapıyı kurmuş, okutacaksın o öğrencileri" diye konuştu.

Anadolu Ajansı