Anasayfa

Reklam SMS'ini şikayet sayfasındaki eksiklik

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının hazırladığı SMS şikayet sayfasındaki eksiklikler

Haber Giriş : 2015-10-08T09:15, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının hazırladığı reklam SMS'lerini şikayet sayfasındaki eksiklikler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, reklam amaçlı SMS'lerin şikayet edilmesi için http://tiss.gtb.gov.tr adresini oluşturmuştur.

Ancak, sistemin kurgulanışı güzel olmakla beraber bazı iyileştirmeler de bulunulması gerekmektedir.

1- Sistem "İletiyi Gönderen Telefon Numarası" ve "İletinin Başlığı"nın aynı anda girilmemesi üzerine kurgulanmıştır. Ancak telefonu girdikten sonra "ileti başlığı" bölümü seçilememelidir. Hali hazırda, telefon girdikten sonra ileti başlığı bölümü de doldurulabilmekte, bu nedenle forumu gönderirken "bu iki bilginin aynı anda gönderilemeyeceği" şeklinde hata mesajı çıkmaktadır.

2- Mersis No nedir, doldurulması zorunlu mudur, satırı hakkında açıklama yapılmalıdır. Vatandaşların google'da bu bilgiyi en çok aranan kelime yapmasının önüne geçilmelidir.

3- Gönderilen görüntünün ekran görüntüsü gönderildikten sonra ayrıca "Gelen Ticari Elektronik İletinin Tam İçeriği" istenilmemelidir. Uzun bir mesajın sayfaya yazılmasını istemek, şikayetleri azaltır. Ayrıca, "Gelen Ticari Elektronik İletinin Ekran Görüntüsü (jpg/png/gif)" satırında bu bilginin zorunlu olup olmadığı belirtilmeli, iletinin içeriğini yazandan bu bilgi istenilmemelidir. Zira herkeste akıllı telefon yok. Gelen SMS'in görüntüsünü alarak, bunu mail atmak, sonra bilgisayara kaydedip, GTB'nin sistemine yüklemek aşırı kırtasiyeciliktir.

4- Şikayeti yaptıktan sonra, kişilerin şikayet sonucunu sayfadan takip etmesi istenmektedir. SMS ile bilgi verilmemektedir. Oysaki toplu SMS fiyatları çok çok uygun bulup, hem vatandaşı mutlu etmek hem de daha çabuk bilgilendirmek açısından vatandaşları SMS'le ile şikayeti hakkında bilgilendirmek gerekmektedir.

Memurlar.Net - Özel