Anasayfa

Diyarbakır bombası HDP'ye 3 puan sağlamıştı

Haber Giriş : 2015-10-10T17:37, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Ankara'daki patlamadan sonra HDP'den devleti ve AK Parti iktidarını suçlayıcı açıklamalar geldi. Bir açıklama yapan GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş "Diyarbakır'daki saldırıdan sonra HDP'nin oyu 3 puan arttı. Bunu HDP'li Altan Tan da itiraf etti. Katil arayan PKK'ya baksın. Bu saldırının arkasından iktidarı sorumlu tutmak PKK'nın algı operasyonuna hizmet etmektir" dedi.

İŞTE GENAR ARAŞTIRMA'DAN İHSAN AKTAŞ'IN YAPTIĞI AÇIKLAMADAN BAZI BAŞLIKLAR:

DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRIDAN SONRA KARARSIZ SEÇMEN HDP'YE YÖNELDİ

Ankara'daki saldırıyı kimin yaptığını anlamamız için 7 Haziran seçimleri öncesinde Diyarbakır'da HDP mitinginde yapılan saldırıyı doğru yorumlamamız gerekir. Diyarbakır'da HDP mitinginden yapılan saldırıyı CNN Türk'te yorumlayan Altan Tan "7 Haziran seçimleri öncesinde tereddütler vardı, saldırıdan sonra Diyarbakır kenetlendi, HDP'ye yöneldi. Diyarbakır seçimlerinde bugünkü tablo ortaya çıktı" demişti. Kayıtlarını CNN Türk'ün internet sayfasında bulabilirsiniz. Diyarbakır saldırısı HDP seçmeninin motivasyonunu yükseltmek için yapıldı ve amacına ulaştı.

DİYARBAKIR'DA HDP'YE YÜKSELTEN OYUN ANKARA'DA OYNANMAK İSTENİYOR

Yaptığımız araştırmalarda HDP'nin oyunun Diyarbakır saldırısından sonra 2-3 puan arttığını gördük. Benzer bir oyun şimdi Ankara'da oynanıyor. Kendi organizasyonlarına dönük saldırılar yaparak AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlamayı kolaylaştırmayı amaçlıyorlar. Suruç'ta da benzer bir senarya sahneye konuldu ve AK Parti iktidarı suçlandı. Türkiye seçmeni bu kez bu oyuna gelmemeli.

SALDIRIDAN İKTİDARI VE ERDOĞAN'I SORUMLU TUTMAK PKK'YA HİZMET ETMEKTİR.

Kırsalda sonuç alamayan PKK şimdi büyük şehirlere yöneldi. Terör örgütleri kandan beslenir. Bu saldırıdan tek kazançlı çıkan PKK terör örgütü ve uzantılarıdır. Bu gerçek ortada iken AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef göstermek art niyetli açıklamalardır. Bu açıklamalar PKK'nın yaratmak istediği algı operasyonuna hizmet eder.

Sabah