Anasayfa

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a: Cinayeti örtmeye çalışıyor

Davutoğlu'ndan 'Elçi'yi polis vurdu' diyen Demirtaş'a tepki: Bu spekülasyon cinayeti örtme çabasıdır. Baro temsilcilerine ateş açan o teröristlere konuşmalı. Cinayetin sorumlusu PKK'dır

Haber Giriş : 2015-12-02T06:37, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi'nin ölümünden terör örgütü PKK'nın sorumlu olduğunu söyleyerek, "Bu cinayetin müsebbibi, olay yerine yakın 100 metre mesafede polislerimize alçakça saldıran PKK'dır" dedi. İnceleme için olay yerine giden başsavcıya ve diğer baro temsilcilerine de saldırıldığını hatırlatan Davutoğlu, "Elçi polis kurşunuyla öldürüldü" diyen Demirtaş'a da "Elinde hangi belge var da bu kanaati serdediyor? Kendisi olay yeri incelemesi mi yaptı? Demirtaş'ın herhangi bir şekilde söyleyecek bir sözü varsa, olay yerine inceleme için giden ekiplere, baro temsilcilerine ateş açan o hainlere, o teröristlere, o alçaklara dönüp konuşmalı. Spekülasyon üretmeleri aslında cinayeti örtme çabasıdır" diye konuştu. Yeni hükümetin kurulmasının ardından ilk resmi yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yapan Davutoğlu, ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kıbrıs müzakereleri, Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve Rusya ile yaşanan uçak krizini değerlendiren Davutoğlu şu mesajları verdi:

O ALÇAKLARA KONUŞ

Şimdi Demirtaş'a burada sormak lazım, elinde hangi belge var da bu kanaati serdediyor? Kendisi olay yeri incelemesi mi yaptı? Her olayda dönüp devlete katil diye bağırmanın, her olayda dönüp sorumluyu poliste ve askerde aramanın ne kadar yanlış olduğu geçmiş olaylarda ortaya çıktı. Eğer Sayın Demirtaş'ın herhangi bir şekilde söyleyecek bir sözü varsa, olay yerine inceleme için giden ekiplere, baro temsilcilerine ateş açan o hainlere, o teröristlere, o alçaklara dönüp konuşmalı. Teröristleri arkasına alarak, teröristlerin yanında durarak ulaşacağı tek yer Tahir Elçi'nin katline sebebiyet verenlerle işbirliği yapma konumudur.

* NEDEN BAŞSAVCIYA SALDIRDILAR?: Eğer birileri bu olayın üstünün örtülmesini istiyorsa o birileri o saldırıları gerçekleştirenlerin arkasındaki odaklardır. Baro temsilcileri de olay yerine gitti. Onlara da roketle saldırılar yapıldı, bombalamalar yapıldı, silahla ateş açıldı.

* ÖRTMEK İSTEDİKLERİ BİR MESELE VAR: O gün orada iki polisimiz de şehit edildi. O iki polise saldıranlara hiçbir şey söylemeyenler, o saldıranların peşinden giden polislerin girdiği çatışma üzerinde spekülasyon üretmeleri aslında cinayeti örtme çabasıdır.

* PKK PAÇAVRASI ÖRTENLERDEN HESAP SORARDI: Eminim ki sayın Tahir Elçi cenazesini istismar ederek, üzerinde İslami geleneklerle, Müslüman gelenekle taşınan bir örtüyü kaldırıp, kendisinin ölümüne sebebiyet veren PKK teröristlerinin paçavrasını oraya örtenlerden hesap sorardı.

* CİNAYETİN SORUMLUSU PKK: Kim bu cinayeti örtmeye çalışıyorsa çalışsın örtülemeyecek bir gerçek var. Bu cinayetin müsebbibi, olay yerine yakın 100 metre mesafede polislerimize alçakça saldıran PKK'dır.

KKTC'YE HER KATKI SAĞLANACAK

Başbakan Davutoğlu, günübirlik ziyaret gerçekleştirdiği KKTC'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile biraraya geldi. Düzenlenen ortak basın toplantısında Davutoğlu şunları söyledi: Türkiye her zaman KKTC'nin yanındadır, Annan Planı'nda olduğu gibi adil ve siyasi eşitliğe dayalı iki uluslu devlet tesis edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Biz şimdiye kadar Akıncı'nın yanında yer aldık ve yer alacağız. AB-Türkiye Zirvesi'nde de açıkça ortaya çıktığı gibi son derece olumlu atmosferle yeni bir döneme girmiş bulunuyor. Orada gördüğümüz olumlu atmosferin adaya da yansıyıp, Türklerin, Yunanlıların ve Rumların bir barış havzası oluşturması yönünde adım atmalarının vaktinin geldiğini düşünüyoruz.

YAPMASAYDIK HESAP VERİRDİK

KKTC'nin Başkenti Lefkoşa'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV ve Show TV ortak yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu:

* RUSYA ANLAMALI: Türkiye kendi hava sahası ile ilgili son derece defansif bir işlem yaptı. Bunu yapmamış olsaydık görevimizi yerine getirmemiş olurduk. Millete hesap vermek durumunda kalırdık. Türkiye ciddi bir güvenlik kaygısı içinde Suriye sınırında. Rusya bunu anlamalı.

* BÜTÜN TEDBİRLER MASADA: İki tarafın da zararına olacak suçlamalar ve ambargolar yerine beraber konuşmayı tercih ederim. Yaş sebzeye ve diğerlerine gelen bazı yaptırımlar, Türkiye'nin dünyada meyve, sebze pazarında sıkıntısı yok. Başka yere de satarız. Yarın (bugün) ilk alacağımız karar, Rusya gümrüklerinde bekleyen yaş meyve ve sebzelerimizi, bozulmasını engelleyecek şekilde geri çekmek. Elimizde kalanlar ve diğerlerini de başka pazarlara sevk ederiz. İhracatçılarımızın zarar görmemesi için her tedbiri alırız.

* TUTUKSUZ YARGILAMA ESAS OLMALI: Can Dündar ve Erdem Gülün haberi için 'şeref madalyası' deniyor. O yayınların arka planında, MİT TIR'ları operasyonu, Türkiye'ye dönük olarak bir algı ve ciddi bir komplodur. Can Dündar bunları yayınlayarak, devlet sırlarını ifşa etmiştir. Suriye Dışişleri Bakanı bana, 'Sizin gazetelerinize yansıyan haberlere göre teröristleri siz destekliyorsunuz' dedi. Suriyeli bakanın eline bu doneyi veren hain çete şeref madalyasından bahsedemez. Devletin stratejik çıkarlarını zedeleyenlere hukuki tedbirler dünyanın her yerinde vardır. Bu yargılamanın tutuksuz olması esastır.

Sabah