Anasayfa

MEB, İnternet, VCD ve DVD gibi materyalleri ders kaynağı olarak kabul etti.

Haber Giriş : 2004-03-18T06:47, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

MEB, İnternet, VCD ve DVD gibi materyalleri ders kaynağı olarak kabul etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları Yönetmeliği değişti. Yeni düzenlemede İnternet, CD, VCD ve DVD gibi materyaller 'ders kaynağı' olarak kabul edildi

Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları Yönetmeliği değiştirildi. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelikle, ders kitaplarının nitelikleri ve ders kitabı üreten yayınevlerinin taşımaları gereken şartlar yeniden belirlendi. Yönetmelikle, bazı bilişim teknolojileri 'ders kaynağı' veya 'eğitim aracı' olarak kabul edildi. Buna göre internet, CD, VCD ve DVD gibi materyaller 'ders kaynağı' olacak.

Yönetmelikte ayrıca, eğitim araç-gereçleriyle ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Yönetmeliğe göre MEB, resmi ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler için, belirleyeceği alanlardaki derslerin kitaplarını satın alabilecek.

Reklam yasak
Yeni düzenlemeyle ders kitapları, "insan haklarına aykırılık taşımayacak; cinsiyet, ırk, din, dil, renk, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep ve benzeri ayrımcılık içermeyecek." Bilimsel ilke ve yöntemlere uygun hazırlanacak ders kitaplarında, reklam niteliğinde ögeler bulunmayacak. Özel sektörce hazırlanan eserler Talim ve Terbiye kurulu Başkanlığı'nca oluşturulacak komisyonca incelenip değerlendirilecek. MEB'in resmi ilköğretim kurumları öğrencileri için, belirleyeceği derslerin kitaplarını satın almayı kararlaştırması halinde, yönetmeliğin kitap seçimine ilişkin hükümleri uygulanmayacak.

YENİ EĞİTİM ARAÇLARI
Öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olacak materyaller arasında "işlenen ünitelerle ilgili internet adresleri" ile "üniteleri görsel ve işitsel yönden destekleyen CD, DVD ve VCD" de yer aldı.Çizgi film, film şeridi, slayt, resim, fotoğraf, tablo, plak, ses kaseti, disket ve CD "eğitim aracı" olarak tanımlandı. İnternet, öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de yararlanabileceği kaynaklar arasında gösterildi.

Yenişafak

memurlar.net