Anasayfa

Sağlık durumu özründe ikametgah belgesi hanği hallerde istenir?

Haber Giriş : 2015-12-09T00:01, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

SAĞLIK DURUMU ÖZRÜNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELER

Öğretmenler;

a)Görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya görev yaptıkları yerde kalmaları halinde kendisi, eşi veya çocuklarının sağlık durumlarının tehlikeye gireceğini belirtir sağlık kurulu raporu ile tedavi olmak istediği ilçe/ildeki eğitim kuramlarına atanmak üzere yer değiştirme başvurusunda bulunabilir. Bu öğretmenden ikametgah belgesi istenmez.

b)Anne, baba veya yargı kararıyla vasi tayin edildiği kardeşlerinden birisi için "Başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatım devam ettiremez." ibaresi bulunan sağlık kurulu raporu veya öğretmenin görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı ya da görev yaptıkları yerde kalmaları halinde sağlık durumlarının tehlikeye gireceğini belirtir sağlık kurulu raporu ile anne, baba veya kardeşinin Adres Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı adresinin bulunduğu ilçe/ildeki eğitim kuramlarına atanmak üzere yer değiştirme başvurusunda bulunabilir. Bu öğretmenden ikametgah belgesi istenir.

c) Kendisi ile birlikte görev yaptığı yerde kalan anne, baba veya yargı kararıyla vasi tayin edildiği kardeşlerinden birisi için "Başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatım devam ettiremez." ibaresi bulunan sağlık kurulu raporu veya öğretmenin görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı ya da görev yaptıkları yerde kalmaları halinde sağlık durumlarının tehlikeye gireceğini belirtir sağlık kurulu raporu ile tedavi olacakları ilçe/ildeki eğitim kuramlarına atanmak üzere yer değiştirme başvurusunda bulunabilir. Bu öğretmenden ikametgah belgesi istenmez.

Kendi hastalıkları nedeniyle yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerin ibraz ettikleri sağlık kurulu raporunda, hastalıklarının öğretmenlik yapmalarını engellemeyeceği belirtilecektir.

Özel eğitim alması gereken çocuğu olan öğretmenler, rehberlik ve araştırma merkezlerince verilen özel eğitim değerlendirme kurulu raporunda ve il milli eğitim müdürlüklerinden alınacak görev yaptığı ilde çocuğunun özrüne ilişkin özel eğitim alabileceği resmi eğitim kurumu bulunmadığına dair belge ile yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.

Başvuruda istenecek belgeler şunlardır:

a) Başvuru tarihi itibarıyla resmi veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından son altı ay içinde alınan yukarıda açıklanan muhtevaya uygun sağlık kurulu raporu (özürlü raporlarında süre şartı aranmaz),

b) Kardeşine vasi tayin edilenlerden mahkeme kararı,

c) Çocuğu özel eğitim alması gerekenlerden, özel eğitim değerlendirme kurulu raporu ve bulunduğu ilde özel eğitim alabileceği eğitim kurumunun bulunmadığına dair görev yaptığı il milli eğitim müdürlüğünce verilecek belge.

Eş, anne-baba, çocuk ve kardeş için veya vasi tayini sebebiyle alınmış sağlık kurulu raporları ile yapılan başvurularda, onay makamları, aile kütüğüne işlenmiş kişisel bilgilerin özetlerini gösterir vukuatlı nüfus kayıt örneğini elektronik ortamda temin ederek kontrol edeceklerdir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel