Anasayfa

Kayseri'deki FETÖ/PDY operasyonunda 4 gözaltı

Paralel Devlet Yapılanması'na finansman sağlandığı iddiasıyla 3 şirkete yönelik başlatılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş : 2015-12-16T23:11, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3 şirkete yönelik başlatılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, operasyon kapsamında dün "himmet toplama yöntemiyle Paralel Devlet Yapılanmasına finansman sağlandığı" iddiasıyla bir özel güvenlik şirketi, bir eğitim kurumu ve bir temizlik şirketindeki arama çalışması tamamlandı.

Söz konusu şirketlerde çok sayıda doküman ve bilgisayar kaydına el kondu.

"Himmet" olarak toplanan paraların, bağış veya burs adı altında PDY'ye yakın kuruluşlara aktarıldığının tespit edilmesi üzerine şirket yöneticileri A.D, Ş.G, H.A. ve S.D. gözaltına alındı. 3 şirketin ortak yöneticisi konumundaki A.D'nin aracında, zarflar içinde 10 bin liraya yakın para bulundu.

Operasyon kapsamında soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Anadolu Ajansı