Anasayfa

Hastaneler cep mesajlı randevuyu sevdi

Haber Giriş : 2006-10-22T11:15, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Cep telefonundan kısa mesajla (SMS) hastaneden randevu alma sistemi Türkiye genelinde yaygınlaşmaya başladı. Turkcell ile SRS Teknoloji işbirliğinde oluşturulan ve hâlihazırda 14 hastane ve bunlara bağlı 6 poliklinikte uygulanan sistem, yeni yıla kadar 9 hastaneye daha kurulacak.

İlk olarak Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde başlayan hizmet, şimdiye kadar 14 hastane ve bu hastanelere bağlı 6 semt polikliniği ile toplam 20 kurumda uygulamaya geçti. Son olarak sisteme katılan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Hastane Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, hastalara önemli ölçüde kolaylık sağlayan kısa mesajla randevu sistemini uygulamaya koyduklarını ifade etti. Söz konusu sistem sayesinde hastanedeki kuyrukları bitirmeyi amaçladıklarını belirten Tamer, tüm servislerden SMS ile randevu alınabildiğini bildirdi.

Cep telefonundan randevu alabilmek için, mesaj bölümüne girerek sırasıyla arada boşluklar bırakarak 3888, TC kimlik numarası, muayene olmak istenen bölümün adını yazıp 3443'e göndermek gerekiyor. Randevu talebi yine SMS ile cevaplandırılıyor.

Merkezi Bursa'da bulunan SRS Teknoloji yetkilileri de hastanelerde yeni bir dönem başlatacak olan sistemin yeni yıl öncesi 9 hastaneye daha kurulacağını belirtti. İstanbul'da 6, Balıkesir'de 1, Diyarbakır'da 1, Kocaeli'nde ise 1 yeni hastane önümüzdeki iki ayda SMS ile randevu vermeye başlayacak.

Zaman