Anasayfa

Yurtta kış: Kar ve soğuk hava etkili

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile , Kastamonu, Sinop, Erzincan, Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzey ilçeleri yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Haber Giriş : 2016-01-28T09:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT: Karadeniz kıyılarında yağış ve sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri beklendiğinden su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

Memurlar.Net