Anasayfa

Doğal afetlerde kesintisiz iletişim

mühendisleri tarafından geliştirilen 'Afet Durumu Şebeke Yönetimi' teknolojisiyke afet anında kesintisiz iletişim sağlanacak.

Haber Giriş : 2016-02-18T07:35, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Afetin olduğu anda otomatik olarak işlemeye başlayan sistem, afet bölgesindeki şebeke yoğunluğunu yöneterek optimize ediyor. Şebekeyi ses, SMS, BiP Facebook, Twitter gibi haberleşme kaynaklarına yönlendirerek, yüksek data kullanımını sınırlıyor. Böylece afet sırasında daha çok insanın birbiriyle haberleşebilmesi sağlanıyor. Sistem, Turkcell müşterilerinin sürekli iletişimde kalmalarını sağlayarak acil durumlarda da onlara çabuk ulaşılmasının önünü açacak.

ŞEBEKE YOĞUNLUĞU YOK

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, "Turkcell mühendisleri tarafından hayata geçirilen proje, afet kaynaklı şebeke yoğunlukları 7/24 yönetilerek, acil durumlarda haberleşmeye imkan tanıyor" dedi.

Akşam