Anasayfa

Charlie Hebdo davasında iki gazeteciye hapis cezası

Gazeteciler Karan ve Çetinkaya'ya, Müslümanları alenen aşağılayan Charlie Hebdo kapağını yayınladıkları için ikişer yıl hapis cezası verildi. Ceza süresi boyunca bazı kamu haklarını kullanmayacaklar

Haber Giriş : 2016-04-28T18:45, Son Güncelleme 2021-08-15T19:01

Cumhuriyet yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan ikişer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun özel sayısında müslümanlara hakaret içeren kapağa köşelerinde yer verdikleri için iki gazeteci hakkında dava açılmıştı.

2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davayı karara bağlayan mahkeme, iki gazetecinin 'pişmanlık göstermeyen davranışları' nedeniyle cezada indirim yapmadı.

Karan ve Çetinkaya, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlamasından, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Müşteki avukatları, duruşma sonrası mahkemenin kararını olumlu bulduklarını söyledi.

İki gazeteci, 7 Ocak 2015'te saldırıya uğrayan Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Müslümanları alenen aşağılayan karikatürüne köşelerinde yer vermişti. Cumhuriyet ise aynı gün Charlie Hebdo'nun özel sayısından Türkçe bir seçki yayınlamıştı.

1280 kişi tarafından şikayet edilen Karan ve Çetinkaya davasında, Eğitim Bir Sen'in yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukları ve Mustafa Varank davaya müdahil olmuştu.

Memurlar.Net - Özel