Anasayfa

15 bin polis 120 TOMA!

İstanbul Bakırköy Halk Pazarı'nda binlerce kişinin katılması beklenen 1 Mayıs kutlamaları için çalışmalar başladı.

Haber Giriş : 2016-04-30T08:10, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

BURAK DURSUN İstanbul

Cumartesi günleri kurulan halk pazarı, bugün de faaliyet gösterecek. Ancak 21.00'de toplanan pazar, 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle saat 18.00'de kapanacak. Pazarın kaldırılmasının ardından kutlamalar için sahne kurulacak. Kutlamaların yapılacağı alanın giriş ve çıkış noktaları belirlenirken dün itibariyle de bölge bariyerlerle çevrilmeye başlandı. Büyük bir kalabalığı ağırlayacak Bakırköy esnafı ise yaşanabilecek bir saldırıdan dolayı endişeli. İstanbul'da 1 Mayıs'ta kent genelinde 15 bin polis, 3 polis helikopteri ve 120 TOMA görev yapacak. İstanbul genelinde dört kademeden oluşan güvenlik tedbiri uygulanacak. Bakırköy Halk Pazarı'nda dedektörlü polisler, bomba inceleme ve imha uzmanı 6 bin polis görev alırken TOMA'lar hem Bakırköy'de hem de kent genelinde hazır bulundurulacak. Alanın çevresindeki birçok sokak bariyerlerle çevrilirken devriyeler de arttırıldı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Bakırköy'de yapılacak 1 Mayıs kutlama programı da belli oldu. Kutlama için iki ayrı yürüyüş kolu oluşturulacak. İşçi ve emekçiler saat 11.00'den itibaren Marmara Forum ve E-5 İncirli yönünde toplanarak iki koldan Bakırköy Halk Pazarı'na yürüyecek.

Bu yollar trafiğe kapalı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kutlamalar kapsamında 1 Mayıs Pazar günü saat 06.00'dan kutlamalar sona erene kadar Beyoğlu'nda Tarlabaşı Bulvarı, Mete, Gümüşsuyu ve Sıraselviler caddeleri trafiğe kapatılacak.

Unkapanı Köprüsü'nden ve Perşembe Pazarı'ndan gelen akım Kasımpaşa ve Karaköy, Kasımpaşa'dan gelen akım Tuz Ambarı Işıklar'dan Hasköy ve Karaköy, Dolapdere'den gelen akım Divan Kavşağı'ndan Tünel üzerinden Şişli veya stad üzerinden Beşiktaş, Dolmabahçe Gazhane Caddesi'nden gelen akım Gümüşsuyu istikametine verilmeden Beşiktaş ya da Karaköy, Şişhane'den gelen akım Kasımpaşa ve Unkapanı Köprü, Şişli'den gelen akım Yedikuyular Caddesi ve Tünel-Taksim-Tünel üzerinden Beşiktaş, Defterdar Yokuşu'ndan Taksim'e çıkan yol kapatılarak (Firuzağa Meydan) akım Akarsu Yokuşu ve Taktaki Yokuşu, Mebusan Yokuşu çıkış istikameti Meclis-i Mebusan Caddesi'yle kesişim noktasından kapatılarak akım Karaköy istikametine yönlendirilecek. Bakırköy'de İsmail Erez Bulvarı ve bağlı sokaklar, Ekrem Kurt Bulvarı (Marmara Forum varyant ile Veli Efendi Hipodrom önü arası), D-100 Güney yan yoldan Olgunlar Sokak girişi, D-100 Güneyden Bakırköy Halk Pazarı'na girişler trafiğe kapatılacak. Bu ilçede alternatif güzergah olarak İncirli Caddesi, Aksu Caddesi D100 (Kuzey - Güney), Sahil Kennedy Caddesi belirlendi.

Milliyet