Anasayfa

Cezaevinde üretilip yurtdışına satılacak

Cezaevlerinde üretilen üniformaları Somali'ye ihraç edilecek. Somali'deki gardiyanlar Türk meslektaşlarıyla aynı kıyafeti giyecek.

Haber Giriş : 2016-05-06T07:50, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

DORUK ÇAKAR

Cezaevinden ihracat dönemi başlıyor. Cezaevleri bünyesindeki iş yurtlarında üretilen mallar yurt dışına ihraç edilecek. Adalet Bakanlığı ve TİKA düğmeye bastı.

Bu kapsamda cezaevlerindeki mahkumların ürettiği gardiyan üniformaları Somali'ye ihraç edilecek. Böylece Somalili gardiyanlar da Türk meslektaşlarıyla aynı üniformaları giymiş olacak. Kader mahkumlarına iş ve meslek kazandırmak için faaliyet gösteren cezaevlerinde iş yurtları dünyaya açılıyor. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile TİKA arasında ceza infaz kurumlarının bilgi birikimi ve deneyiminin diğer ülkelerle paylaşılması amacıyla düzenlenen işbirliği protokolü imzalandı.

İlk ihracat Somali'ye

Adalet Bakanlığı ile TİKA'nın yürüttüğü uygulama kapsamında ilk ürünler Somali'ye gönderilecek. Ceza ve Tevkifevlerinde bulunan hükümlüler tarafından üretilen 650 takım gardiyan üniforması ile 650 çift ayakkabı Somali'ye gönderilecek. Böylece Somalili gardiyanlar Türk meslektaşları ile aynı üniformayı giyebilecek.

Akşam