Anasayfa

DBP'li Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

BATMAN'ın Gercüş İlçesi'nin DBP'li Belediye Başkanı Abdulkerim Kaya, hakkında başlatılan 'Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' soruşturması nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Kaya, bir taziye evi yapımına yardım ettiği için savcılığa ifade verdiğini ancak herhangi bir yargılama yapılmadan görevden uzaklaştırılmasının hukuki olmadığını söyledi.

Haber Giriş : 2016-06-29T18:07, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Gercüş İlçe Belediye Başkanı Abdulkerim Kaya, 'Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. 24 Haziran tarihinde İçişleri Bakanı Efkan Ala imzasıyla kendisine gönderilen yazıda, "Batman Valiliği'nin 10.06.2016 tarih ve 6196 sayılı yazısında; Gercüş Belediye Başkanı Adulkerim Kaya hakkında Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 2016/1777 sayılı soruşturmanın başlatıldığı ve bu yazı nedenle görevden uzaklaştırılmasının uygun olacağı belirtilmektedir. Anayasanın 127'inci maddesinin 4'üncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'inci maddesi gereğince Gercüş Belediye Başkanı Abdulkerim Kaya'nın geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmasını müsaadelerinize arz ederim" denildiği görüldü.

Kararın hukuki olmadığını, herhangi bir örgüte yardım etmediğini ve yargılama yapılmadan görevden uzaklaştırıldığını söyleyen Kaya, "Gercüşe bağlı bir köyde yapımı devam eden bir taziye evi vardı. Bu taziye evi yapımına kendi cebimden para verdim. Ramazan ayında oruç tutar, fitre ve zekatlarımızı veririz ya işte ben de kendi zekat ve fitremi böylesi hayır kurumlarına veriyorum. Yaklaşık bir ay önce savcılık beni ifadeye çağırdı. Gittim ifademi verdim. Herhangi bir yargılama yapılmadan görevden uzaklaştırıldım. Bu kararın hukuki bir dayanağı yoktur, hukuksuzluktur. Avukatlarımla konuyu değerlendirdikten sonra gerekli mercilere itirazlarımızı yapacağız" dedi.

Şeyhmus ÖNER

DHA