Anasayfa

Temizlenen sahiller turistleri bekliyor

Yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli adasına ulaşmak isteyenlerin Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilinde kullandığı geçiş noktaları, belediye ekiplerinin temizlik çalışmasının ardından turizm sezonuna hazır.

Haber Giriş : 2016-07-01T14:22, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Ülkelerindeki iç savaş ve kötü yaşam koşulları, siyasi ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli adasına gitmeye çalışanların Avrupa'ya geçiş noktası olarak kullandığı Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Assos sahilleri, turizm sezonunda ziyaretçileri bekliyor.

Yasa dışı geçiş için kuzey Ege'ye gelen Suriye, Afganistan, Myanmar gibi ülkelerin vatandaşlarından geriye kalan çok sayıda patlamış lastik bot, can yeleği ve kişisel eşyalar, Ayvacık Belediyesi ekiplerince bölgeden temizlendi.

Mülteci botları ve çöplerden arınan Assos sahilindeki işletmeciler, bayramla açılacak turizm sezonunda turist kanoları ve ziyaretçilere ev sahipliği yapmak istiyor.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalar neticesinde yasa dışı geçişlerin sıfır noktasına kadar indiğini söyledi.

"Binlerin bıraktığı çöpleri 10 çöp ekibi temizledi"

Yunanistan'ın Midilli adasındaki yetkililerden aldığı bilgiye göre, 450 bin kişinin Ege'den karşıya geçtiğini aktaran Şahin, bunun önemli bölümünün Ayvacık sahillerinden gerçekleştiğini anlattı.

Binlerce kişinin bıraktığı çöpü temizlediklerini dile getiren Şahin, "Ben 10 çöp ekibimle yüz binlerce insanın çöpünü nasıl temizleyeyim? Çok zorlandık. Yapamayız, edemeyiz diye bir sıkıntımız yok ama hakikatten çok zorlandık. Bölgemizin en önemli turizm noktası Assos sahil bölgesi. Şimdi Assos, turizme hazır." dedi.

"Göç bitti, turizm sezonuna hazırız"

Bölgede turizm işiyle uğraşan Rasim Topçu ise göç olaylarının geride kaldığını ve turizm sezonuna hazır olduklarını söyledi.

Tüm dünyanın tanıdığı Ayvacık sahillerinin temizlendiğini belirten Topçu, "Mülteci akını sona erdi. Bu koylara turistleri bekliyoruz. Buyursun gelsinler. Turizmci olarak hazırlıklarımızı tamamladık, hazırız misafirlerimiz bekliyoruz. İnşallah her şey güzel olacak, sezondan umutluyuz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı