Anasayfa

Darbe girişimi: Güncel yaşananlar ve olaylar

Darbe girişimi: Tutuklanan asker savcı polis ve memurlar.

Haber Giriş : 2016-07-25T10:07, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Harp Akademileri'ne yönelik, binden fazla polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve özel harekat ekiplerinin de arasında bulunduğu çok sayıda polis, 4. Levent'teki Harp Akademileri Komutanlığı'na geldi.

Çevik kuvvet ekipleri çevrede önlem alırken, diğer polis ekipleri, lojmanların da bulunduğu 2 numaralı nizamiyeden Harp Akademileri'ne giriş yaptı.

Polis ekiplerinin içerideki çalışmaları sürüyor.

Bu arada, ellerinde bayraklar bulunan bazı vatandaşlar da bölgeye gelerek, beklemeye başladı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Taksim'de vurularak öldürülen Faslı Cevad Merrun (32), memleketi Tanca'da toprağa verildi.

İstanbul'da eşi Emine Kemali tarafından teslim alındıktan sonra bugün memleketi Tanca'daki Gurzina Mezarlığı'nda toprağa verilen Merrun için gerçekleştirilen taziye törenine, merhumun yakınları ve tanıdıklarının yanı sıra Türkiye Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz katıldı.

Merrun'un kardeşi El-Arabi Merrun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "La ilahe illallah Muhammedün Resulüllah, Allah'a şükürler olsun kardeşimizi kendi ülkesinde kendi vatanında kaybettik." dedi.

Büyükelçi Öz de Merrun'un ailesine taziyede bulunduğunu belirterek, "Cevad kardeşimiz, çok zor geçirdiğimiz bir süreçte Türk kardeşleri ile beraber hareket etmiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çağrısı üzerine sokağa çıkmış diğer 246 şehidimiz gibi o da şehit olmuştur. Uzun yıllar kaldığı Türkiye'de halkımız ile bütünleşmiş ve o gün bu kardeşliği göstermiştir. Türk halkı ve Fas halkı arasındaki kardeşlik yüzyıllardır devam ediyor, Allah Fas'a böyle acılar yaşatmasın. 'Şehitler ölmez' şiarınca biz de Cevad'ın ölmediğine ve yaşadığına inanıyoruz. Cevad bu mertebeye Türkiye'de ulaştı, Cevad kardeşimin şehadetini kutluyorum." diye konuştu.

Merrun'un annesi Asiya Akhris de Büyükelçi Öz'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Geldiğiniz için Allah razı olsun, Cevad benim evladımdı, Türkiye'de şehit olarak artık sizin de evladınız sayılır. Bu acı dayanılmaz, oğlumu öldürdükleri yeri görmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Öz, anne Akhris'in bu isteği üzerine, büyükelçilik olarak ailenin her türlü isteğini karşılamaya hazır olduklarını belirtti.

Yaklaşık 6 sene önce Türkiye'ye çalışmak için giden bir çocuk babası Merrun'un eşi 5 aylık hamileydi. İstanbul Taksim'de seyyar satıcılık yapan Merrun, 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız darbe girişiminde Taksim'de darbeciler tarafından kurşunlanmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında Çorum'da tutuklanan hakimlerden Akar Karasu'nun darbe girişiminin olduğu gün, daha önce Adli Yargı Komisyonu Başkanı olarak görev yaptığı İzmir Adliyesine geldiği ve bazı görevlilerle görüştüğü belirlendi.

İzmir Adliyesinin 15 Temmuz gününe ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine göre Karasu, siyah çantayla binaya giriyor ve kapıdaki görevlilere bazı kişilerin odalarını soruyor.

Gün boyunca adliyede kalan ve ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu C bloktaki katları dolaşan Karasu, yetkililere vermeden bilgi işlem odasını da ziyaret ediyor. Daha sonra bazı görevlilerle görüşme yaptığı belirlenen Karasu'nun bu kişilere, "Yakında çok güzel şeyler olacak" dediği öne sürüldü.

Karasu'nun darbe girişiminin başarılı olması halinde FETÖ tarafından İzmir Adliyesinde görevlendirilmesinin planlandığı iddia edildi.

İzmir'de Adli Yargı Komisyonu Başkanı ve 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı da yapan Karasu, geçen yıl Çorum'a atandı.

Karasu, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Çorum'da gözaltına alınmış, "anayasayı ihlal", "hükümete silahlı isyan" ve "silahlı örgüte üye olmak" suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 19 polis adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 polis, sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlılar, daha sonra polis araçlarıyla geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye götürüldü.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Selçuk Üniversitesi bünyesinde görev yapan 167 akademisyen, 8 fakülte sekreteri, bir daire başkanı ve bir müdür açığa alındı.

Selçuk Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yürütülen çalışmada, 48'i profesör, 37'si doçent olmak üzere 167 akademisyen, 8 fakülte sekreteri, bir daire başkanı ve bir müdürün açığa alındığı belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin de rektörlük tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında açığa alınan tüm personel hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirterek, "Bazı öğretim üyeleri ve çalışanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. FETÖ/PDY ile üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen mücadelemiz aynı titizlikle ve kararlılıkla sürdürülecektir." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı