Anasayfa

Bayburt Üniversitesinde 11 personel açığa alındı

- Bayburt Üniversitesinde 11 personel daha açığa alındı

Haber Giriş : 2016-07-25T19:58, Son Güncelleme 2021-08-15T19:00

Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Bayburt Üniversitesi'nde 11 personel daha görevden uzaklaştırıldı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişiminin ardından üniversitede FETÖ ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının değerlendirilmesine yönelik başlatılan soruşturmanın hassas ve adil olarak devam ettiğini bildirdi.

Prof. Dr. Coşkun, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi sebebi ile Bayburt Üniversitesindeki soruşturma çerçevesinde 20 Temmuz 2016 tarihinde 3'ü akademik 2'si idari 5 kişinin görevden uzaklaştırıldığını anımsatarak şunları kaydetti:

"Bugün ise 9 idari ve 2 akademik personel daha açığa alınmıştır. Böylece, 5'i akademik olmak üzere 16 kişi görevlerinden el çektirilmiştir. Hassas ve adil olarak sürdürdüğümüz çalışmalarımıza hızla ve titizlikle devam edeceğiz. Kararlılıkla bu süreci tamamlayacağız. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Bayburt'tan ve ülkemizin yarınlarını yetiştiren üniversitemizden de bu yapıyı temizleyeceğiz."

Anadolu Ajansı