Anasayfa

'Canlı bombayı gördüm, çocuk değildi'

Gaziantep'te 54 cana mal olan terör saldırısıda yaralar kanamaya devam ediyor.

Haber Giriş : 2016-08-24T07:50, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

NAMIK DURUKAN Gaziantep

Canlı bomba kurbanları arasında 3 yaşındaki Muhammed Yağız, patlama esnasında kucağında olduğu annesi Süheyla Yağız ile birlikte can verdi. Muhammed'in yengesi ve teyzesi de patlamada can verdi. Eşi ve oğlunun nasıl yaşamını yitirdiğini Milliyet'e anlatan Abdulaziz Yağız, "Yaşamamın anlamı kalmadı" dedi.

Patlamada sol ayağından yaralanan ve özel bir hastanede tedavisine devam edilen damat Nurettin Akdoğan'ın annesi Muhbet Akdoğan da patama öncesi canlı bombayı gördüğünü belirterek, çocuk olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Canlı bombayı fark edince bağırdığını anlatan anne Akdoğan, "Düğünde halay çekiyorduk. O an ablamı arıyordum. Bir anda üzerinde yelek olan birini gördüm, tedirgindi. Bombalı yelek olabileceğini düşünerek büyük bir korkuyla bağırdım. Canlı bomba, kendisini fark ettiğimi anlayınca soğukkanlı şekilde kalabalığa karıştı. Birkaç saniye sonra patlama oldu ve etraf kan gölüne döndü, parçalar etrafa saçıldı" diye konuştu.

En büyük acı

Saldırıda 2 yaşındaki Asiye'yi kucağında taşıyan ve kendisi de ayağından yaralanan 5 çocuk annesi Emine Ayhan'ın yaşadığı acıyı tarif etmek de mümkün değil. Eşi Mehmet Ayhan ve 16 yaşındaki kızı Dilan, patlamada ağır yaralandı. 13 yaşındaki Zilan ile 9 yaşındaki Ramazan, tüm aramalara rağmen bulunamadı. Bir yandan iki çocuğunun sağ olarak çıkıp gelmesini umut ederken diğer yandan patlama anında kucağında iken kurtulan iki yaşındaki Asiye'ye sarılarak teselli bulan anne Ayhan, sadece kendi çocuklarına değil ailede yaşamını yitiren 10 kişiye ağıt yakıyor.

Milliyet