Anasayfa

Türk jetleri YPG'nin cephanesini vurdu

'Fırat Kalkanı' operasyonunun 4'üncü gününde, TSK Cerablus'un güneyinde Tilemarne Köyü'ndeki PYD/YPG hedeflerini vurdu. YPG'nin cephaneliği ve komuta yeri olarak kullandığı mevzi kullanılamaz hale getirildi. Cerablus bölgesinde 30 köy IŞİD'den temizlendi

Haber Giriş : 2016-08-28T10:04, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye sınırını IŞİD'den temizlemek için Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) verdiği destekle başlatılan 'Fırat Kalkanı' operasyonunun 4'üncü gününde, YPG ve IŞİD hedefleri vuruldu.

Koalisyon uçakları dün sabah Cerablus'un köylerindeki IŞİD mevzilerini bombalarken, Türk jetleri, topçu bataryaları ve obüsler ise Cerablus'un güneyinde bulunan Tilemarne Köyü'ndeki YPG hedeflerini ateş altına aldı. Savaş uçakları, saat 10.00'da bölgeye 2 sorti daha yaptı.

Yerel kaynaklar, ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi. YPG'nin de içerisinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Dış İlişkiler Genel Sorumlusu Abdulaziz Yunus, köyün vurulduğunu doğruladı. Askeri kaynaklar, Cerablus'un güneyinde terör örgütlerince cephanelik ve komuta yeri olarak kullanılan bir baraka ve mevzinin kullanılamaz hale getirildiğini bildirdi.

Havadan yapılan keşif faaliyetinde barakalarda daha sonra art arda patlamaların tespit edildiği belirtildi.

30 KÖY IŞİD'DEN TEMİZLENDİ

Türkiye'nin ve koalisyon uçaklarının desteğiyle ilerleyen ÖSO, Cerablus'un batısındaki Telşiir, Hamirhelaac, Yakubiye, Zugara, Hadabat ve Teji köyleri ile Gaziantep'in Elbeyli İlçesi'nin karşısında yer alan Çobanbey İlçesi'nde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini IŞİD'den temizledi. Operasyonun başlamasından bu yana 30 köy IŞİD'in elinden alındı. Operasyonun Mare'ye kadar sürmesi hedefleniyor.

MAYINLAR İMHA EDİLDİ

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin Kıvırcık Köyü'nün karşısında bulunan Keklice kırsalında, dün sabah saatlerinden itibaren art arda patlamalar yaşandı. Patlamaların IŞİD'in döşemiş olduğu mayınlar ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların kontrollü şekilde imha edilmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

ASKERİ KONVOY TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Mayın ve patlayıcıların temizlenmesi amacıyla TSK'ya bağlı ZPT, zırhlı araçlar ve tankerden oluşan askeri konvoy, sınırın Suriye tarafına geçmişti. El yapımı patlayıcılar ve mayınların temizlenmesinin ardından askeri konvoy, yoğun güvenlik tedbirleri arasında Türkiye tarafına geçerek birliğine döndü.

KIZILAY YARDIM DAĞITTI

Cerablus'a ulaşan Türk Kızılayı, halka sıcak yemek dağıtmaya başlamıştı. Bölge sakinlerine gıda ve giysi yardımları ile Kurban Bayramı'na yönelik destek paketleri hazırlayan Kızılay, yol güvenliğinin artmasıyla insani yardımlarını on binleri içine alan daha geniş bir kitleye ulaştıracak.

Habertürk