Anasayfa

Öğrencisini koruyan öğretmene sürgünden sonra görevden alma

Hatay'da, kız arkadaşını öptüğü için müdürün azarlaması üzerine ikinci kattan atlayıp felç kalan öğrencinin hakkını savunduğu için görev yeri değiştirilen öğretmen Ahmet Karaçay açığa alındı.

Haber Giriş : 2016-09-22T17:49, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Ahmet Karaçay'ın geçen yıl görev yaptığı Kırıkhan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, H.İ. adlı öğrenci okulda bir kız arkadaşıyla öpüştüğü gerekçesiyle müdür ve müdür yardımcısı tarafından azarlanmıştı. Bunun üzerine H.İ. ikinci kattan atlayıp felç kalmıştı. Bu skandalın kamuoyuna yansıması üzerine öğretmen Karaçay hakkında Hatay Valiliği bünyesinde soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda, Karaçay'ın görev yerinin değiştirilmesine karar verildi.

Karaçay, 60 kilometre uzaklıktaki, komşu ilçe Reyhanlı'da bulunan Cemil Meriç Anadolu Lisesi'ne atandı. Ve burada, can güvenliğinin tehdit altında bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Karaçay dilekçesinde, "Kimliğimin açık bir şekilde hedef haline gelmesi sonucu bu atama hem ceza niteliği taşıyacak hem de can güvenliği tehlikesi yaratacaktır" dedi. Bu arada, haklarında "intihara teşvik" suçundan soruşturma yürütülen Müdür Ayşe Ersoy ise aynı ilçede bir başka okulun müdürlüğüne getirildi. Müdür Yardımcısı Nevin Ayan ise aynı okulda kaldı.

GÖREVDEN ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 11 bin 285 öğretmeni PKK'lı oldukları iddiasıyla açığa aldı. Gerekçe olarak, Eğitim-Sen 29 Kasım 2015'te Cizre'deki operasyonları protesto için düzenlediği iş bırakma eylemine katılmak gösterildi. Bu kapsamda, Hatay'da da 989 öğretmen açığa alındı. O öğretmenlerden biri de, Ahmet Karaçay oldu.

İSMAİL SAYMAZ

Hürriyet