Anasayfa

Memur olarak çalışanlar öğretmenlik kadrolarına atanmak için KPSS'ye girecekler midir?

Haber Giriş : 2004-04-22T00:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Sorularınız için lütfen memurlar@memurlar.net mailini kullanınız. Önemli soru ve cevaplar site ana sayfasındaki 2004 Temmuz KPSS resmi altındaki linkte yer alacaktır.

Memur olarak çalışanlar iki şekilde öğretmen kadrosuna atanabilir.

1- İstifa ederek: Bu halde istifa edilen tarih ile öğretmenlik kadrosuna atanılacak tarih arasında en az 6 ay olmalıdır. (İki defadan fazla istifa edilmemesi gerekmemektedir) Buna 657 sayılı Kanunun ilgili hükmü gereğince bekleme süresi denmektedir. (Ancak, usulüne uygun istifa edilmiş ise 6 ay söz konusudur. Usulüne uygun istifa edilmemiş ise 1 yıl boyunca memur olunamamaktadır) Her memur istifa ettikten sonra en az 6 ay hiç bir kamu kurumuna memur olarak (öğretmenlik dahil) atanamamaktadır. Bu durumdaki adaylar KPSS'ye girip yüksek puan alarak öğretmenlik kadrolarına atanabilir. Diğer yandan, 6 aylık bekleme süresini uymayanların bu durumlarının tespit edilmesi halinde görevlerine son verilir ve bu durumda hiç bir hak iddia edilemez.

2- Nakil Yoluyla: Bu yolu tercih edecek kişilerin KPSS'ye girmesine gerek yoktur. Bunlar MEB'in yapacağı açıklama üzerine, (eğer mezun oldukları bölüm itibariyle öğretmen alımı yapılıyor ve gerekli şartları taşıyorlarsa) nakil yoluyla atamalara başvuracaktır.

 

memurlar.net