Anasayfa

Siirt'te 4'ü doktor 5 kişi tutuklandı

Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 4'ü doktor 5 kişi tutuklandı.

Haber Giriş : 2016-10-21T19:47, Son Güncelleme 2021-08-15T19:01

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ildeki sağlık yapılanmasının deşifre edilerek çökertilmesi amacıyla düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan 19 şüphelinin emniyetteki işlemleri ardından adli mercilere sevk edildiği bildirildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden doktor T.A, Y.A, M.A. ve A.Ö. ile sağlık memuru C.G'nin tutuklandığı kaydedilen açıklamada, 14'ünün de adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Zekeriya Güneş

Anadolu Ajansı