Anasayfa

Bilgi Edinme Kanunu İle Neler İstenebilecek-2

Bir memur olarak "hangi kurumda kim ne kadar ücret alıyor" veya "o kurumda boş kadro olup olmadığını" Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde öğrenebilirsiniz. Bu durum özellikle durumuna uygun boş kadro olup olmadığını öğrenerek kamuya dönmek isteyen istifa etmiş eski memurlar veya yer değişikliğinde bulunmak isteyen memurlar açısından önemlidir. Ayrıntılar için tıklayın.

Haber Giriş : 2004-04-27T00:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Buna göre örneğin SSK'da boş tekniker kadrosu olup olmadığını veya tekniker kadrosunda çalışanların ne kadar maaş aldıklarını bir dilekçe ile SSK Başkanlığına sormanız gerekmektedir.

Ancak, her halükarda dilekçelerde şu bilgiler mutlaka bulunmalıdır. Örnek dilekçe "Hak Arama" kategorisinde yer almaktadır.

"Gerçek kişiler tarafından yapılacak bilgi edinme başvurusu; başvuru sahibinin adı ve soyadı, imzası, oturma yeri veya iş adresini içeren dilekçeyle, istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum ve kuruluşa yapılır.

Tüzel kişiler tarafından yapılacak bilgi edinme başvurusu; tüzel kişinin unvanı ve adresi ile yetkili kişinin imzasını ve yetki belgesini içeren dilekçeyle, istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum ve kuruluşa yapılır"

memurlar.net