Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2010 yılında hayata geçirdiği "Enerji Sektörü Araştırma-Geliştirme Projeleri Destekleme Programı'yla" kamunun Ar-Ge projelerine yönelik desteği de giderek artıyor. Bu kapsamda 2011'de enerji sektöründeki Ar-Ge faaliyetlerine 60 milyon lira kaynak ayrılan kamuda, son beş yılda yatırım miktarı iki katın üzerinde arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl Ar-Ge harcamalarında en fazla pay alan beş alan sırasıyla savunma, endüstriyel üretim ve teknoloji, tarım, yeryüzünün keşfi ve kullanımı ile enerji oldu.
Türkiye'de toplam gayrisafi yurt içi Ar-Ge harcaması geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 17,1 artarak 20 milyar 615 milyon liraya yükseldi. Bu miktarın, 10 milyar 308 milyon lirası ticari kesim, 8 milyar 175 milyon lirası yükseköğretim kesimi ve 2 milyar 130 milyon lirası ise kamu tarafından gerçekleştirildi.
Bu dönemde kamu kesimi tarafından yapılan Ar-Ge harcamalarında enerjinin payı ise yüzde 6,7 oldu. Kamu, enerji sektöründe Ar-Ge'de yatırım miktarını yüzde 139 artırarak 144 milyon 422 bin 929 liraya çıkardı. Bu rakam, 2014'te 60 milyon 451 bin 398 lira olmuştu