Anasayfa

Arif Erdem Gülen'i 289 kez aramış

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin iddianameden: Firari Arif Erdem G.Saray'da FETÖ ağabeyiydi. Gülen'le 289 defa telefonla görüştü. G.Saray'daki bir grup da Lucescu'yu yollamaya çalıştı

Haber Giriş : 2016-12-03T06:15, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

FATİH ULAŞ

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin iddianame hazır... FETÖ'cü eski futbolcuların itiraflarının damga vurduğu iddianamede 22.5 yıla kadar hapisleri istenen eski milli futbolcular tutuklu İsmail Demiriz, tutuksuz Uğur Tütüneker ve firari Arif Erdem'in tüm FETÖ ilişkileri deşifre edildi. Buna göre; örgüt bir dönem Galatasaray'ı (GS) tamamen ele geçirmek istedi. FETÖ'cü futbolcular teknik direktör Lucescu'nun ayağını kaydırmaya çalıştı. Arif Erdem, cep telefonundan Fetullah Gülen'le 289 kez görüştü. İşte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 92 sayfalık iddianameden detaylar:

İLK GİREN SAĞBEK İSMAİL

ARİF ERDEM... Firari. Cep telefonundan Gülen'e ait telefon numarası ile 289 kez görüştü. HTS kayıtlarına göre, mesaj ve konuşma yoluyla sürekli FETÖ lideri ile irtibat halindeydi. Örgütün şifreli yazışma programı olan ByLock'u kullanıyordu.

İSMAİL DEMİRİZ... Tutuklu. GS'de oynarken örgüt içine ilk giren isimlerden. Örgütle bağı aktif. Aramalarda, FETÖ'cülerin birbirlerini tanımakta kullandıkları 1 dolar, örgüt lideri ile çekilmiş fotoğraflar ve Gülen'in baş harfleri yazılı gömlek ele geçirildi. İfadesinde özetle "Benim ABD'ye gitmemi sağlayan kişi M.E. Beni orada karşılayıp Pensilvanya'ya götüren kişi Burhan adında biri. Oraya gidenlere sembolik hediyeler veriliyordu bana da M.F.G. (Mehmet Fetullah Gülen) işlemeli bir gömlek hediye edildi" demişti.

UĞUR TÜTÜNEKER... Adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanıyor. Futbol içinde örgüt temsilcileriyle birlikte hareket etmek, onların desteğini almak, örgüte maddi yardımda bulunmakla suçlanıyor. "1994'te Gülen'le bir kez görüştüm" dedi.

LUCESCU'YA TUZAK...

Gizli tanık Mavi... Lucescu döneminde Arif Erdem GS'de imam diye tabir edilen ağabeydi. Arif Erdem, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk, Lucescu'yu göndermeye çalıştılar. Bu üçü, gerek Avrupa'da gerekse Türkiye'de bulunan kamplarda sürekli olarak Gülen ağabeyi diye tabir edilen şahıslarla görüşüyorlardı. O şahıslar himmet ve kurban adı altında para toplamaya geliyordu. Emre, Arif ve Okan, Amerika'ya Gülen'i ziyarete gittiklerini bana söylüyorlardı.

SAVAŞ KOÇ 'HOCA' ABİSİYDİ

Savaş Koç, İstanbul'daki kulüplerin teknik direktörlerinden sorumlu cemaat ağabeyiydi. Koç, ülke imamlarıyla temas halinde ve Gülen'le görüşüp talimat alan şahıs. Ümit Bozkurt ise dışişleri bakanıyken Hillary Clinton ile görüştüğünü ve dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun İçişleri Bakanı olacağını söylemişti.

TANIKLAR ANLATIYOR

Onlardan değilim diye engellediler

MUSTAFA KOCABEY (Eskifutbolcu): GS'de futbol oynadığımdönemde cemaatçi olarak bildiğimilk kişi İsmail Demiriz'di. Daha sonrabuna Uğur Tütüneker ve Hakan Şükürile Cihat Arslan dahil oldu. O dönemFETÖ'ye yakın olmayan kişiler takımiçinde yer bulamıyordu. 309 gol attığımhalde Milli Takım'a çağrılmadım. HiçbirTV kanalında yorumcu olarak çalışmadım.Bu yapının içinde olmadığım ve karşıduruşumdan dolayı engellerle karşılaştım.

PRİMLER HİMMET OLARAK ÖRGÜTE...

EVREN NURİ TURHAN (Eskifutbolcu): 2008-2009'da KayseriErciyesspor'da oynarken futbolcularınyanına cemaat abisi olarak bir şahısgelip gitmeye başladı. Futbolcular daprim ya da transfer taksitlerini, himmetolarak bu şahıs vasıtasıyla gönderiyordu.O dönem takımda olan Adem Dursunve Gökhan, abi diye hitap edilen kişiyi çok iyitanıyorlardı. Kendisiyle, 2010 veya 2011'deMilli Takım'ın kamp yaptığı otelde karşılaştım."Senin ne işin var burada" diyesordum, İstanbul'a tayininin çıktığınısöyledi. Bu şahıs bulunabilirsefutbol camiası içindekiimamlara ulaşılabilir.

EMRE'NİNKULAĞINI ÇEKTİLER

SÜLEYMAN SAİT ALPSOY (FETÖ'nün eskifutbol imamı): 5 yıl futbol ağabeyliği yaptım. Odönem futbolcuların FETÖ tarafından görevlendirilmişNusret adında bir imamları vardı. Ama İsmailDemiriz bu görevi gizli olarak benim yapmamı istedi.2009'da Emre Belözoğlu beni arayarak, 1. Lig takımlarındaFETÖ'den gizli İslami tebliğ yapmayı teklif etti.FETÖ ile de bu tarz işlerin yapılamayacağını, onlarınmeseleyi tamamen paraya döktüğünü söyledi.Kabul ettim ancak birkaç hafta sonra Emrebenden hızla uzaklaştı. Aramızdakiplanın FETÖ tarafından deşifreedildiğine, Emre'nin kulağınınçekildiğine inanıyorum.

Sabah