Anasayfa

Avukatlık ücretleri yargıya taşındı

BURDUR Baro Başkanı Ramazan Gedik, düşük olduğu gerekçesiyle 2017 yılı CMK ücret tarifesinin iptali için Adalet ve Maliye bakanlıkları aleyhine Danıştay Başkanlığı'na dava açtıklarını söyledi.

Haber Giriş : 2017-02-01T21:47, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, "31 Aralık 2016 tarih ve mükerrer 29935 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere' ilişkin 2017 yılı ücret tarifesinin iptali ve dava sonuna kadar yürütmenin durdurulmasını talep ettik" dedi.

Gedik, "Burada açıkça anayasaya ve yasalara aykırılık vardır. Avukatlık mesleği kamusal bir görevdir. Her yıl avukatlık ücret tarifesi belirlenir ve bu tarifeye göre ücret almamız önerilir. Ama Ceza Muhakemesi Kanunu ile görevlendirilen avukatlar ile Asgari Vekalet Ücreti sözleşmesi gereğince almamız gereken ücretler arasında açık farklar var. Yasanın emredici hükmü var ama Türkiye Barolar Birliği'nden görüş alınmadı. Belirlenen ücretler anayasada yasaklanan angarya niteliğini kazanmakta. Meslektaşlarımıza o kadar az ücret verilmekte ki bu işin yapılması zorlaşmakta. Biz meslektaşlarımızın ve avukatlık mesleğinin mağdur edildiğine inanıyoruz" diye konuştu.

DHA