Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Fazile Y. Sincan Kadın Cezaevi'nden, Hasan G. de Konya'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 49 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.
Tutuksuz sanıklardan Hamza E, Tuba M. ve Zekiye Yavuz K. de mazeretleri dolayısıyla duruşmaya katılmadı.
Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri ve tanık beyanları alındı.
Tanık olarak dinlenen eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Ali Sevinç'in de beyanı okundu.
Tutuklu sanıklardan Hüseyin K. savunmasında, "ByLock" kullanmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini belirterek, Beypazarı'nda çalıştığı kolejin daha sonra FETÖ'den dolayı kapatıldığını söyledi.
Ara verilen duruşmaya, diğer sanıkların savunmaları ve tanık beyanlarının alınmasıyla devam edilecek.
Fatih Gökmen