Anasayfa

Araştırma görevlilerinin özlük haklarına ilişkin olarak "Ege Üniversitesi Araş. Gör. Platformu"nun yayımladığı bildirge

Haber Giriş : 2004-05-30T00:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

EGE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ PLATFORMU

(EÜEFAGP) BİLDİRGESİ-26 MAYIS 2004/İZMİR

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlileri aşağıda belirtilen konularda fikir birliği içinde olduklarını kamuoyunun bilgisine sunarlar:

1- Araştırma Görevlileri üniversitelerin geleceğini belirleyen kadrolardır.

2- Araştırma Görevlileri ve Yardımcı Doçentler üniversitelerin daimi statüde çalışan personeli olmalıdır.

3- Araştırma Görevlileri ve Yardımcı Doçentlerin ücretleri kendilerinden beklenen başarı ölçütlerine uygun olarak en kısa sürede düzeltilmelidir.

4- Araştırma Görevlilerinin üniversite senatolarında ve fakülte yönetim kurullarında temsilcileri seçilmeli, görev ve sorumlulukları ilgili yasalarda tanımlanmalıdır.

5- Araştırma Görevlileri Temsilcisi, Üniversite Senatosu, Fakülte Kurulu ve Bölüm Kurullarında eşit oy hakkına sahip olmalıdır.

6- Araştırma Görevlileri, demokratik ve özerk bir üniversite için Rektörlük seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip olmalıdır.

7- Araştırma Görevlileri, konferans, yayın, yabancı dil, yurtdışı çalışma imkanı vs. konularında öncelikli olarak desteklenmelidir.

8- Yardımcı Doçentliğe yükseltmelerde, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar disiplinlerinin nesnel ölçüleri dikkate alınmalıdır.

9- Üniversitelere ilişkin olarak hazırlanan yasa tasarılarında Araştırma Görevlilerinin görüşleri dikkate alınmalıdır.

10- Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlileri Platformu, Türkiye Araştırma Görevlileri Platformu ile birlikte çalışma kararı almıştır.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
Araştırma Görevlileri Platformu Sözcüsü
Arş.Gör. Atakan Hatipoğlu

memurlar.net