Anasayfa

Önce Bakan villası yıkıldı

Haber Giriş : 2007-03-28T08:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'da bahar temizliğine başladı. Aralarında 22 yıldır metruk halde bulunan Uyum Yapı Kooperatifi'ne ait 57 villanın da bulunduğu Boğaz öngörünümlü ruhsatı olmayan, yıkım kararı bulunan ve metruk haldeki 352 villanın yıkımına bugün start verildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne ait 5 makine, 20 polis ve 250 zabıtadan oluşan yıkım ekibi sabah saat 06.00'da yıkıma başladı.

10 VİLLADA OTURAN VAR

Sarıyer Maden bölgesindeki 352 kaçak ve ruhsatı olmayan, yıkım kararı bulunan villa 3 gün içinde yıkılacak. Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri, bir aydır bu yıkımın hazırlığının yapıldığı, hazırlıkların tamamlanarak bugüne denk geldiğini belirterek, bu bölgelerde yeniden bir imar planlamasına gidileceğini söyledi. Yetkililer, bu yıkımların ardından halen içinde oturulan yaklaşık 10 villanın da boşaltıldıktan sonra yıkılacağını dile getirdi.

YILAN HİKAYESİ

Bahar temizliği çalışmasında, dönemin İBB Bedrettin Dalan zamanında yapımına başlanan, Sarıyer'deki Uyum Kooperatifleri'ne ait 57 villa ile başlandı. 1985 yılında kurulan Uyum Yapı Kooperatifi 130 villa yaptırdı. Nurettin Sözen, belediye başkanlığı döneminde kiminin ruhsatsız olduğu, kiminin de projeye uygun olarak yapılmadığı gerekçesiyle villaların yıkımı için hukuk mücadelesi başlattı. Mücadele sonrasında Sözen döneminde, villalardan sadece 73'ü yıkılmıştı. 22 yıldır görüntü kirliliği yaratan villalar için Kadir Topbaş son noktayı koydu.

ÖZAL DA EV ALMIŞTI

CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, belediye başkanlığı döneminde bir bölümünü yıktıkları Uyum Yapı Kooperatifi villalarıyla ilgili olarak “Ben dönemimde Başbakan Özal'ın evini yıktım, yine Çiller'in başbakanlığı döneminde de Kilyos'ta o zaman devam eden villasının da yapımını durdurdum. Ben dönemimde Acarkent'in ruhsatını iptal ettim. Ancak o villalar, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde yapıldı” diye konuştu.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM VAR

Özellikle Özal döneminde görev yapan milletvekilleri, bakanlar ve emekli paşalardan oluşan 54 villa sahibi arasında şu isimler var: Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bakırköy eski Belediye Başkanı Naci Ekşi, eski kuvvet komutanlarından Tahsin Şahinkaya ile Sedat Celasun, Yıldırım Demirören, Mehmet Ali Yılmaz, Güneri Cıvaoğlu, Elizabeth Özal, eski General ve Gençlik ve Spor Bakanı Abdulah Tenekeci, Arzuhan Yalçındağ.

Akşam