Anasayfa

Kastamonu Tıp Fakültesi sevincini yaşıyor

Haber Giriş : 2007-04-01T10:50, Son Güncelleme 2021-08-15T18:59

KASTAMONU'DA, Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı tıp fakültesi kurulması kesinleşti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulacak olan Kastamonu Tıp Fakültesi'nin, onkoloji ve geriatri dallarında uzmanlaşması öngörülüyor.

Kastamonu Tıp Fakültesi, 2007-2008 öğretim döneminde ilk öğrencilerini alacak. Geçen yıl ilk kez üniversiteye kavuşan Kastamonu, Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi ile iki üniversiteli kentler arasına da girmiş olacak.

Ttıp fakültesi kurulması kentte büyük coşkuyla karşılandı. Sivil toplum kuruluşlarından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na teşekkür mesajları yağıyor.

Tercüman