Anasayfa

Köşk'te devir teslim için hazırlık başladı

Haber Giriş : 2007-04-04T14:19, Son Güncelleme 2021-08-15T18:58

Çankaya'da devir teslim için hazırlık başladı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e seçenekli bir tören programı hazırlanıyor. Sezer nisan ayı ortasında adaylar belli olduktan sonra nasıl bir tören istediğine karar verecek.

Çankaya Köşkü artık yeni konuğuna hazırlanıyor. Atatürk'e de ev sahipliği yapan ve 10 cumhurbaşkanı ağırlayan Köşk'ün yeni misafiri için tartışmalar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Sezer'in görevi nasıl teslim edeceği, yeni cumhurbaşkanın eşinin türbanlı olması halinde nasıl bir tavır izleyeceği merak konusu.

Süren tartışmalara rağmen Sezer, henüz devir teslim töreni için bir karar vermedi.

Çankaya Köşkü'nün protokolü Sezer'e seçenekli planlar hazırlıyor. Cumhurbaşkanı nasıl bir tören istediğine nisan ayının ortasında, cumhurbaşkanı adayları belli olduktan sonra karar verecek.

Sürekli tören yapılan Köşk'te cumhurbaşkanlığı görev teslimi için belirli bir tören standartı bulunmuyor, cumhurbaşkanları görevi nasıl isterse öyle teslim ediyor.

Yakın tarihten örnekler...

Yakın tarihe bakıldığında Köşk'teki törenlerde farklı örnekleri de görmek mümkün.

Turgut Özal 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'den nöbeti sade bir törenle aldı. İki Cumhurbaşkanı el sıkıştı ve görev tamamlandı.

Köşk'e çıkışı da inişi de en renkli olan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu.

Selefi vefat ettiği için törensiz köşke çıkan Demirel, görevi bırakırken Sezer'i sıcak karşıladı.

İki Cumhurbaşkanı'nın eşi samimi görüntüler verdi, Demirel ve Sezer ailesi aynı kareye girdi. Demirel, devlet başkanlarının da katıldığı törenle Köşk'e veda eden ilk cumhurbaşkanı oldu.

Çankaya Köşkünde bu görüntüler yine yaşanır mı bilinmez ama her zaman sadelik yanlısı olan Sezer'in Demirel gibi görkemli bir törenle Köşk'e veda etmeyeceği kesin.

CNN Türk