Anasayfa

Twitter'daki TEOG hashtag'ini şarkı sandılar

TEOG yerine gelecek sistemin açıklanmasıyla Twitter'da #TEOG etiketi en çok konuşulan listesinde yer aldı. Ancak yabancı kullanıcılar bu etiketi Lady Gaga şarkısı sandı.

Haber Giriş : 2017-11-05T19:51, Son Güncelleme 2021-08-15T19:01

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AA Editör Masası'na konuk oldu ve TEOG sisteminin kaldırılmasının ardından uygulanacak olan yeni sistemi tanıttı. Bakan Yılmaz'ın tanıttığı yeni sınav sistemiyle ilgili görüşlerini Twitter'da #TEOG etiketiyle paylaşan kullanıcılar, kısa sürede #TEOG hashtag'ini dünya gündeminde birinci sıraya getirdi.

Ancak sınav hakkında görüşlerin paylaşıldığı #TEOG etiketi, dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın "The Edge of Glory" şarkısının kısaltılmışı olaraka algılandı. #TEOG etiketini şarkının kısaltılmış hali sanan yabancı Twitter kullanıcıları, Lady Gaga şarkısının neden dünya gündeminde birinci sıraya geldiğini düşündü.

#TEOG etiketine Lady Gaga'nın şarkısıymış gibi görüşlerini tweet atarak gönderen yabancı kullanıcılar, durumun bir yanlış anlaşılma olduğunu sonradan fark etti.

Ardından #TEOG etiketi hakkında "The Edge of Glory'nin kısaltılmışı değilmiş ama olsun, şarkının reklamı oldu" şeklide tweet atan yabancı kullanıcılar, sosyal medyanın dikkat çekti.

Habertürk