Anasayfa

Bingöl'de şehit sayısı 4'e çıktı, işte askerlerin kimlikleri

Haber Giriş : 2007-04-09T10:16, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Bingöl - Bingöl'ün Yayladere ilçesi kırsalında devam eden operasyonda 1 uzman çavuş şehit oldu.

Bingöl-Tunceli sınırındaki Yayladere kırsalında dün başlatılan operasyonlara devam ediliyor.

Gece teröristlerle sağlanan sıcak temasın ardından çıkan çatışmada, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekat Taburu'nda görevli Uzman Çavuş Hasan Yollu'nun şehit olduğu öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Yollu'nun Çorum'un Sungurlu ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Bu arada, söz konusu operasyon bölgesinde dün teröristlerle sağlanan sıcak temasta 3 asker şehit olmuştu.

Şehit askerlerin kimlikleri belirlendi

Bingöl'ün Yayladere ve Kiğı ilçeleri ile Tunceli üçgeni kırsalında bir grup teröristle girilen çatışmada şehit olan 3 askerin kimliği belirlenirken, şehit cenazeleri düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan asker isimlerinin Halit Atlas (Van), Ramazan Özen ve Mithat Sümer (Adıyaman) oldukları belirtildi. Şehit askerlerin cenazeleri sabah saatlerinde Bingöl Devlet Hastanesi morgundan alınarak Orgeneral Cemal Tural Kışlası'nda düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi. Basın mensuplarının alınmadığı cenaze törenine Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ve daire amirleri katıldı.

Anadolu Ajansı