Anasayfa

'Trafik işaretleri' sanatsal sergide tanıtıldı

Kırşehir'de Ahi Evran-ı Veli Külliyesi Sergi Salonunda 'Trafik Kuralları' temalı sergi açıldı. Sergide trafik kuralları üzerine toplumu bilinçlendirmek amaçlı sosyal konulara yönelik çalışmalar katılımcıların izlenimine sunuldu.

Haber Giriş : 2017-12-20T10:14, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz ŞAHİN "Trafik" konulu çalışmalarının yer aldığı sergi Ahi Evran-ı Veli Külliyesi Sergi Salonunda katılımcıların beğenisine sunuldu.
Şahin, Ilk kişisel sergisi olan "Madde Bağımlılığı" konulu kişisel sergisine olan ilgiden dolayı ikinci kişisel sergisini de Ahi diyarı Kırşehir'de açmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Şahin, ülke olarak trafik kurallarına uymamak yüzünden meydana gelen kazalar nedeniyle bir yılda ülkemizde savaşlarda hayatını kaybeden insanlardan daha fazla kişinin hayatını kaybettiğini bir çok insanımızın da hayatlarına büyük engellerle devam etmek zorunda kaldığını söyledi. Kişisel sergilerinde toplumu bilinçlendirmek amaçlı sosyal konular üzerinde çalışmalar yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Şahin, sergi için kendini Kırşehir'e davet eden Ahi Evran Üniversitesi Öğr. Gör. Yusuf İslam Sürücü'ye, serginin açılışı için desteğini esirgemeyen Kırşehir Belediyesi ve yetkililerine ve sergiye ilgi gösteren Kırşehirlilere teşekkür ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı